2011-02-09 11:28:35• hírek • Póti Orsolya

Képzőművészeti vetélkedőt rendeztek

A Szatmári Művészeti Iskola képzőművészeti vetélkedőt rendezett a Lions Club Somes közreműködésével. A díjkiosztó gálára kedd este került sor az iskola dísztermében.

Tizenöt diák jelentkezett a Művészeti Iskola és a Lions Club Somes három kategóriában zajló képzőművészeti vetélkedőjére, melynek díjkiosztó ünnepségére február 8-án került sor. A szakértő zsűri tagok - Gergely Csaba, Tillinger István és Ciprian Dan Costa - már pénteken kiértékelték a grafikákat, festményeket és szobrászati alkotásokat, de csak az ünnepség keretében hirdették ki az eredményt.

A rendezvény Koncz Krisztina és Bócsi Dóra zongorajátékával vette kezdetét, majd a Lions Club Somes titkára, Ciprian Dan Costea tartott beszédet. Costea elmondta, hogy a vetélkedőn szereplő legjobb alkotásokat a Lions Club karitatív gálája kertén belül árverezni fogják, és a befolyó pénzösszegből a cukorbeteg gyermekeket és a látássérülteket támogatják majd.

Miután Deac Mircea bemutatta az alkotásokat, a Lions Club díjazta azok alkotóik. Festészet kategóriában az első helyet Vasile Marina kapta „Tél" című munkájáért, a második helyezett Bolba Cristi, a harmadik pedig Teodora Andrisan lett. Grafika kategóriában az első helyet Stefania Nicoara Stanca kapta, őt követte Stefania Pop, Alexandra Chereches, Karina Herman és Cserepes Noémi pedig dicséretben részesültek. Részvételi diplomát kapott ebben a kategóriában Bihari Renáta Beatrix és Zimbru Liliana. A szobrászati kategóriában két részvételi diplomát osztottak ki a „Virág" című alkotásért. A díjkiosztás momentumát klasszikus dallamok előzték meg és ezek is zárták: Hütter Dóra előadta a Milonga-t, Koncz Kriszta Mendelssohn darabot játszott.

A Művészeti Iskola és Lions Club hamarosan hivatalosan is partnerségbe kerül; a sikeres vetélkedő után több olyan közös karitatív rendezvényt szerveznek, melynek középpontjában a művészet, illetve a művészeti iskolában tanulók állnak



A zsűri tagjai már pénteken kiértékelték az alkotásokat
A zsűri tagjai már pénteken kiértékelték az alkotásokat


Hütter Dóra gitárszólót adott elő
Hütter Dóra gitárszólót adott elő


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: