2018-11-02 06:19:02• hírek • Bede Emőke

Képzőművészeti kiállítás nyílt a polgármesteri hivatal galériájában

A Szatmári Képzőművészek Egyesülete újabb kiállítással örvendeztette meg a várost: ez alkalommal két hölgy, Erli Mária Tünde és Foris Katalin festményeit tárták a nagyközönség elé.

A csütörtök délután 16 órától kezdődő megnyitón az egyesület elnöke, Gergely Csaba méltatta a festők alkotásait, stílusukat és eddigi munkásságukat. Erli Mária Tünde a nagyváradi Ady Endre Sajtókollégium és az aradi Vasile Goldiş Egyetem szatmárnémeti tanító-rajz tagozatos főiskolájának elvégzése után, Nagyváradon elvégezte a Képzőművészeti Egyetem rajztanári szakát is. 2010 szeptember 1-től a nagykárolyi 3-az Számú Általános Iskola és az Elméleti Líceum rajztanára. Kedvenc témái: csendélet, tájkép, porté, akt és kompozíció. Szereti a változatosságot. Az állandó önképzés híve. Minden munkájában az eredendő szépet keresi. A festészet eszközeinek a segítségével szeretné közvetíteni a benne felmerülő gondolatokat, érzéseket. 2010 óta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja.


Forsi Katalin eredendő tehetsége mellett tudását több tanfolyamon valü részvétel által is mélyítette. A Szatmári Művészeti Iskola képzése mellett több magyarországi kurzus lehetőségét is kihasználta. Kedvenc technikája az olaj, kedvelt témái közé tartoznak a tájkép, a virág és a csendélet is. 2013-tól tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének. Mindkét festő számos kiállítást tudhat már a háta mögött, s most a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériájában tárták a nagyközönség elé legszebb alkotásaikat. A kiállítás november 21-ig tekinthető meg, a belépés természetesen ez alkalommal is ingyenes.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: