2013-07-17 19:54:46• hírek • Póti Orsolya

Képzőművészeti kiállítás nyílt a Vécsey-házban

Közel egy hónapig képzőművészeti kiállítás várja az érdeklődőket a szatmárnémeti Vécsey-házban. A tárlat öt Izraelben élő képzőművész fotó- és szobrászatművészeti alkotásait foglalja magába.

Öt Romániából elszármazott Izraelben élő művész mutatja be alkotásaikat Szatmárnémetiben több mint három héten keresztül. Ennek a kiállításnak már Kolozsvár és Beszterce is otthont adott, most pedig városunk kulturális programjainak palettáját színesíti.

Az alkotók, Arie Berkovitz, Digi Dekel, Belu Simion Fainaru, Yehudit Matzkel és Philip Rantzer 60 év körüli képzőművészek; munkáikat olyan városokban mutatták már be, mint Bréma, Tokió, Milánó, Chicago, Brüsszel, Melbourne és Párizs, de Romániában is számos önálló és csoportos kiállítást nyílt műveikből.

Mind az öt művész aktívan részt vesz a Tel-Avivban működő Román Kulturális Intézet által szervezett projektekben, és arra törekszik, hogy alkotásaikat széles körben megismerjék úgy itthon, mint külföldön.

A kiállítást Felicia Grigorescu, a Szatmári Művészeti Múzeum vezetője nyitotta meg július 17-én, szerda délután 18 órától. A muzeológus elmondta: az izraeli művészek alkotásaiból nyílt tárlat egy különleges színfoltja lett Szatmárnémetinek, és meglepetés lesz a nyár folyamán városunkba látogató turisták számára is.

A megnyitón többek között jelen volt Adrian Stef, a Megyei Tanács elnöke, valamint Décsei Miklós, a Szatmári Zsidó Hitközség elnöke is, ugyanis a rendezvény a hitközség és a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében jött létre.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: