2009-05-10 14:09:45• hírek • Szatmár.ro

Képzőművészeti kiállítás Vetésen

Lăudat Tünde, Pop-Szováti Szabin, Adam Otilia és Tomuţan Gyula festményeit, grafikáit, szobrait tekinthetik meg azok, akik a következő egy hétben ellátogatnak a vetési volt Szerdahelyi-kúriába: szombaton nyílt meg az a kiállítás, amelyet a Vetési Albert Kultúrkör szervezett.

A különleges, hagyományteremtő rendezvény valójában az első állomása a Kultúrkör által felvállalt missziónak: az egyesület már az alakuláskor célként fogalmazta meg a helyi tehetségek felkutatását és szélesebb körben való bemutatását.

Török József főszervező a Szatmár.ro-nak elmondta: a helyszín megválasztásának is oka van: így szeretnék felhívni a figyelmet a volt kúria elhanyagoltságára, magárahagyatottságára. A Vetési Albert Kultúrkör elnöke szerint a faluturizmus fellendítésére igen megfelelő lenne a kúria, persze annak rendbehozatalát követően.

A megnyitón Török József mutatta be és méltatta a helyi művészeket, rámutatva: biztosan vannak még rejtőzködő tehetségek a községben, és a rendezvény hatására hátha ők is kedvet kapnak a megmutatkozáshoz. Hudácskó Gyöngyi iskolaigazgató és Szénás Barnabás helyi tanácsos értékelte még a rendezvényt, ami után a vetési alkotóknak az alkotásokkal kapcsolatban kérdéseket tehettek fel a jelenlévők.

Négy helyi alkotó műveiből nyílt tárlat a volt Szerdahelyi-kúriában.

A kiállítást a Vetési Albert Kultúrkör szervezte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: