2011-10-13 12:22:40• hírek • Póti Orsolya

Képzések a Tanügyiek Házában

A Szatmárnémeti Tanügyiek Háza
A Szatmárnémeti Tanügyiek Háza

Neste Sanda, a Szatmárnémeti Tanügyeik Házának igazgatója számolt be a Szatmár.ro-nak a pedagógusoknak szóló képzésekről és tevékenységekről. Többek között egy olyan ingyenes képzés indul, amely során a pedagógusok digitális médiaműveltségét fejlesztik.

"A Tanügyeik Háza küldetését figyelembe véve továbbra is színvonalas képzésekre, módszertani fejlesztésére és kutatásokra összpontosítunk. Nagy a felelősségünk, hiszen nem mindegy, hogy hogyan készítjük fel pedagógusainkat. Képzéseink eredménye főként a gyerekekkel való munka, a gyerekek nevelése során lesz látható." - mondta el Neste Sanda.

A Tanügyiek Háza ebben az évben bekapcsolódott az „Útlevél a tanításhoz" elnevezésű projektbe, amelyben Szatmár megyéből mintegy 3.000 pedagógus (tanító, tanár, óvónő) vesz részt.

Továbbá szükségszerűvé vált egy olyan ingyenes képzés beindítása, melynek keretében a pedagógusok elsajátíthatják az oktatás során használt olyan digitális médiák, mint az interaktív tábla, a projektor és egyéb fejlesztő eszközök helyes használatát. A képzés 14 tanórából áll. Az érdeklődők a Tanügyiek Háza internetes oldalán olvashatnak bővebb információkat a képzéssel és a beiratkozással kapcsolatban.

Ebben az évben folytatódnak az iskolaigazgatók és aligazgatók számára elindított menedzsment képzések is, sőt Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban is kialakítanak csoportokat. „Az iskolaigazgató szerepe rendkívül fontos, hiszen ő a közvetítő a diákok, a szülők, a tanárok és a társadalom között. Nem könnyű kellő tudás és felkészültség nélkül vezetni egy tanintézményt úgy, hogy az sikeres legyen. Az ehhez való felkészülésben segít a menedzsment képzés, mely az Európai Unió által támogatott képzések egyik legfontosabbika." - magyarázta Neste.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: