2010-04-28 14:46:04• hírek • Póti Orsolya

Kimozdultak a börtönfalak közül

A szép időt kihasználhatták a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet fogvatartottja is, mivel önkéntes munkát szerveztek számukra a Hősök Temetőjében.

Április 28-án a délelőtti óráktól a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet tizenegy fogvatartottjának önkéntes munkát szervezett a börtön pszichoszociális osztályának felügyelősége a Florisal, a Városi Tanács és a Szatmár megyei Nyugdíjasok Egyesületének közreműködésével.  A foglyok fél 10-től két órán keresztül takarítottak a Hősök temetőjének területén.

Simona Galis, a börtön pszichoszociális osztályának asszisztense és felügyelője elmondta, hogy a fogvatartottakat a legjobb magaviseletűek közül válogatták ki, akik nagyon élvezik az ilyen jellegű programokat, hiszen addig is kiszabadulhatnak a falak közül. Mindezt megerősítette az egyik fogoly, Nica Cristian is, aki a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy örülnek annak, hogy legalább hetente szerveznek számukra különböző programokat és tevékenységeket, mert ezáltal néhány órára kimozdulhatnak a börtön falai közül.

Galiș továbbá kifejtette, hogy a tevékenység célja többek között az, hogy a foglyokban felébresszék a környezet iránti felelősségtudatot, egyensúlyba hozzák szociális viselkedésüket, valamint javítsák a róluk való tévhiteket, hiszen ilyen jellegű tevékenységek által ők is a társadalom hasznára válhatnak.


A délelőtti óráktól a fogvatartottak munkához is láttak
A délelőtti óráktól a foglyok munkához is láttak


A foglyoknak önkéntes munkát szerveztek a hősök temetőjáben
Önkéntes munkát szerveztek a Hősök temetőjében
a foglyoknak


A foglyok kiszabadulhattak néhány órára a börtön falak mögül
A foglyok kiszabadulhattak néhány órára a börtönfalak közül


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: