2009-05-21 09:59:45• hírek • Szatmár.ro

Képviseljük értékeinket és érdekeinket

- Másfél évvel ezelőtt dönteni kellett az RMDSZ és Tőkés László püspök között. Az erdélyi magyarok azonban bölcsebbek voltak, bejuttatták az Európai Parlamentbe a Szövetség jelöltjeit is és Tőkés Lászlót is. Ma már más a helyzet, hiszen a Magyar Összefogás révén az erdélyi választók egységesen szavazhatnak az RMDSZ és az EMNT közös választási listájára - fogalmazott Kovács Péter szerdán, Szamosújváron, ahol mezőségi lelkészekkel, papokkal találkozott.

A találkozón jelen volt László Attila, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke, valamint Szép Gyula művelődési és egyházügyi kérdésekért felelős ügyvezető alelnök is.

„A Magyar Összefogást csak hosszú távú együttműködés, közös célok megfogalmazása és azok együttes megvalósítása révén tudjuk megerősíteni" - vélekedett Kovács Péter, aki szerint az összefogásra most különösen nagy szükség van, hiszen megtapasztalhatjuk, hogy csupán néhány hónappal azt követően, hogy az RMDSZ nincs kormányon, menesztik a magyar intézményvezetőket, Kolozsvár Focsani-i születésű polgármestere pedig a város műemlékeire csak angol, francia és román nyelvű feliratokat akar helyezni, azzal az indokkal, hogy a magyar nem világnyelv. „Romániának mindenképpen 33 képviselője lesz az Európai Parlamentben. Ha e 33 képviselő között nincs magyar, a mi sajátos érdekeinket senki nem fogja képviselni Brüsszelben. Ugyanakkor Európa előtt igaz lesz a román alkotmány első cikkelye, mely szerint Románia nemzetállam" - hívta fel a figyelmet az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje.

 

A Szövetség különböző szintű jelenlétének fontosságát erősítette meg a találkozón jelenlévő fiatal feketalaki lelkész is. Hozzászólásában hangsúlyozta: a Szövetség kormányzati szerepvállalása eredményeként sikerült állami támogatást szereznie a feketalaki református parókia feljavítására, ugyanakkor a Communitas Alapítványhoz benyújtott nyertes pályázatok jelentős mértékben elősegítették a közösségi élet fellendítését Feketelakon, többek között a helyi újság, a táborok, a szórványvidékre ingázó lelkészeknek nyújtott támogatások révén. „Ezt a kapcsolatrendszert az elkövetkezőkben is fontosnak tartjuk, és igen lényeges számunkra az RMDSZ jelenléte" - hangsúlyozta a fiatal lelkész

Megszólítjuk a fiatalokat és mi is fiatalítunk

- Meggyőződésem, hogy pályafutását mindenkinek önkéntesként kellene kezdenie. Tudom, hogy európai parlamenti képviselőjelöltségem egy újabb bizonyíték arra, hogy az RMDSZ képes megújulni, ugyanakkor nem aggódom a külföldre elmenő fiataljainkért, mert tudom, hogy hazajönnek - jelentette ki Kovács Péter szerdán a Politikai Marketing Szakkollégium tagjaival folytatott kötetlen beszélgetésen, Kolozsváron.

Az RMDSZ fiatal európai parlamenti képviselőjelöltje saját magáról, céljairól, kampányáról beszélt a BBTE kommunikáció és marketing szakos hallgatóinak. Kovács Péter, aki már azáltal is újított a hazai politikai életben, hogy programját az erdélyi magyar fiatalok javaslatai alapján írta meg, elmondta, kampányának hármas célja van: elsősorban a fiatalokat akarja megszólítani, meg akarja erősíteni, hogy az RMDSZ igenis képes fiatalítani, és természetesen azt is el akarja mondani, hogy ki Kovács Péter.

Üzenetei azokra a prioritásokra épülnek, amelyeket az erdélyi magyar fiatalok programjához megfogalmaztak: a versenyképes oktatás, a szakmai továbbképzés és munkahelyteremtés, valamint a munkavállalás lehetőségeit szeretné munkája révén növelni. Ami az erdélyi magyar fiatalság jövőjét illeti, Kovács Péter optimista: „Tudom, hogy a fiatalok az uniós csatlakozás legnagyobb nyertesei, hiszen szabadon utazhatnak, tanulhatnak, dolgozhatnak szerte Európában. Ez így is van rendjén. Hiszen tudom, hogy ők visszajönnek, tapasztalataikat, tudásukat, javunkra az egész erdélyi magyar közösség javára kamatoztatják" - zárta a kötetlen hangú beszélgetést a Szövetség fiatal politikusa.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: