2010-04-15 14:34:11• hírek • Szatmar.ro

Képtelen (?) történet 2012

A hazai digitális átállás sikere múlhat azon, mi történik 2011 szilveszter éjszakáján, amikor lekapcsolják a földfelszíni analóg tévéadást Magyarországon. 2012 a világvége vagy egy új világ kezdete? A Képtelen (?) történet erre a kérdésre ad válaszokat. Mi az a digitális átállás, mióta és hogyan zajlik a folyamat, mi fog változni 2012. január 1-jétől? Felkészültek a váltásra a hazai szakemberek, és ami a legfontosabb: felkészültek a tévénézők? Erről szól a Képtelen (?) történet című riportfilm, Vigh Zoltán, Nagyistók Tibor és Seres Tamás munkája, amelyet április 28-án, 22.30-tól vetít az m1.

Az 50 perces riportfilmben a digitális átállás folyamatának hazai elindítói és alakítói válaszolnak a legégetőbb kérdésekre, így például a három országos sugárzású tévécsatorna vezetője, Medveczky Balázs (MTV), Róbert Ákos (RTL Klub) és Várdy Zoltán (TV2). A digitális átállás célcsoportja persze nem csak az a 800 ezer háztartás, ahol egy szál szobaantennával kizárólag ezt a három csatornát fogják a nézők. De az egész folyamat sikere múlhat azon, hogy őket, a hazai tévénézők egyötödét sikerül-e felkészíteni a váltásra, problémamentesen indul-e digitális földi sugárzás 2012-ben.

Mi fog történni tehát ezen a szilveszter éjszakán? Szerencsés esetben semmi különös, hiszen szakemberek százai dolgoznak azon, hogy az analógról a digitális rendszerre váltásból, amely véglegesen ezen az éjszakán fog bekövetkezni, a magyar tévénéző kizárólag az új technológia előnyeit érezze, a lényegesen jobb kép- és hangminőséget, a nagyobb csatornakínálatot és a korábbinál jóval több szolgáltatást. Ha azonban hiba csúszik a számításba, a nézők egy része a himnusz helyett már csak a hangyák háborúját követheti éjfél után a képernyőn.

Az átállás folyamata néhány éve egy törvénnyel indult, de hogy mi lesz a vége, az még nem látszik. Miért alakult ez így? Van-e még lehetőség változtatni? Kinek lesz jó és kinek lesz rossz? A Képtelen (?) történet című filmből kiderül, kik aggódnak és miért a digitális földi sugárzás magyarországi bevezetésekor. Megszólalnak a filmben a törvényi előkészítés felelősei, így a digitális átállásról szóló stratégia kidolgozásában is résztvevő Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, az előkészületeket kormánybiztosként koordináló Sarkady Ildikó, valamint Jánosi György (MSZP) és Deutsch Tamás (Fidesz) képviselők, a digitális átállással kapcsolatos pályázatokat ellenőrző országgyűlési bizottság elnöke és alelnöke.


Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke Rozgonyi Krisztina
Rozgonyi Krisztina a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: