2011-01-20 14:35:54• hírek • Szatmar.ro

Képeznék a helyi rendőröket

Az eddig működő közösségi rendőrségnek a helyi rendőrség veszi át a helyét, ez lesz többek között a következő tanácsülés egyik fő napirendi pontja.

A helyi rendőrség betölti ugyanazt a tevékenységi kört, mint a közösségi rendőrség, azonban kibővül hatásköre. A közrend mellett többek között felügyelik a közlekedést, ellenőrzik az építkezéseket és az utcai plakátolásokat, de beleszólásuk lesz a kereskedelmi tevékenységekbe, vagy például a lakosságnyilvántartásba. Ez a szerv a szemetelést is büntetheti, hiszen az egyik fő tevékenysége a környezetvédelem lesz.

A törvény szerint az új rendfenntartó szervnél maximum 150 személy tevékenykedhet, akik kötelesek lesznek elvégezni a belügyminisztérium által szervezett három hónapos képzést, amelynek a végén egy vizsgát kell letenniük.
A helyi rendőrség személyzete a törvény szerint ugyanaz maradhat, és az intézmény teljes egészében átveszi a munkaeszközöket és a leltáron lévő fogyóárukat is a közösségi rendőrségtől. A székhely továbbra is a 16-os negyedi Aleea Universului 5-7 szám marad.

A működési stratégia kidolgozására Ilyés Gyula polgármester maximum 6 személyt javasolt a Szatmári Rendőrség berkeiből, és ők fogják kiképezni a helyi rendőröket a közlekedési tevékenységek végrehajtására.
A költségeket a büntetésekből összeszedett saját jövedelemből és a helyi költségvetésből átutalt összegekből fedezik majd. A személyzeti költségek egy hónapra 162.000 lejbe kerülnek.
Az intézmény felépítését, a betölthető állások számát, a vezetők és a különböző osztályok hatáskörét kormányhatározat írja elő.


Átképeznék a jelenlegi közösségi rendőröket
Átképeznék a jelenlegi közösségi rendőröket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: