2012-05-07 11:41:32• hírek • Póti Orsolya

Képességvizsgán vehetnek részt a magyar nyelven továbbtanulni vágyók

Szatmár megye bármelyik középiskolájában magyar nyelven folytathatják tanulmányaikat azok a diákok, akik a VIII. osztályig román nyelven tanultak. Ehhez csupán egy képességvizsgán kell részt vegyenek, melyre június elsején kerül sor a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

Lehetőségük nyílik magyar nyelven tovább tanulni azoknak a Szatmár megyei diákoknak, akik tanulmányaikat román nyelven kezdték. Ehhez részt kell venniük egy magyar nyelv- és irodalom képességvizsgán, melynek a Református Gimnázium ad otthont június elsején, délelőtt 9 órától - tudtuk meg Szilágyi Évától, a gimnázium igazgatónőjétől.

Szilágyi elmondta: a vizsgától nem kell tartaniuk a diákoknak, hiszen egyáltalán nem lesz nehéz. A vizsgáztatók elsősorban a diákok olvasottságára, helyesírására és szókincsére összpontosítanak, és ez a román nyelven tanuló, magyar anyanyelvű diákoknak nem jelenthet nagy akadályt. A vizsgára május 28-30. között lehet beiratkozni, a tanintézmény titkárságán, a Kálvin tér 2 szám alatt.

Szintén június elsején szervezik meg a vallási elő-vizsgát, azoknak a diákoknak, akik a Református Gimnázium teológia szakára akarnak jelentkezni. A délelőtt 11 órától kezdődő vizsga a tanulók bibliaismereti és egyházi ének ismereti tudását méri fel. A  vizsga követelmény rendszerét a gimnázium titkárságán lehet igényelni 8-13 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: