2006-07-03 18:11:24• hírek • Noemi Brigitta Boros

Beiratkozás középiskolába

 A Szatmár.ro összegyűtötte a magyar osztályt indító középiskolák listáját.

 Július 1 és 6 között iratkozhatnak be valamelyik középiskolába azok a VIII. osztályt végzett diákok, aki sikeresen vizsgáztak a kisérettségin.

Azok a diákok, akik szeretnének kilencedik osztályba felvételizni, a jelentkezési űrlapokat saját iskolájukban tölthetik ki, ahol osztályfőnökük is tanácsot adhat a megfelelő tanintézmény kiválasztásában. A diákok egyidejűleg több középiskolát is bejelölhetnek a jelentkezési lapon, mivel azt, hogy melyik középiskolában folytathatják tanulmányaikat a vizsgán szerzett eredményeik döntik el.

Szatmár megyében az elméleti és felekezeti középiskolák mellett néhány szakközépiskolában is indítanak magyar tannyelvű kilencedik osztályt. Az alábbiakban ismertetjük olvasóinkkal a magyar osztályt indító megyei tanintézményeket.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban ebben az évben egy filológia osztályt és egy társadalomtudományok osztályt indítanak, egyenként 28-28 hellyel, továbbá indítanak matematika-informatika és természet-tudományok szakot, 56-56 szabad hellyel.

A Református Gimnáziumban indul egy filológia és egy matematika-informatika osztály 28-28 hellyel.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban egy természet-tudomány osztályt indítanak 28 diák számára.

A Traian Vuia Iskolaközpontban indítanak egy műszerészet szakos osztályt, 28 diák számára, míg a Gheorghe Dragos Iskolaközpontban ( volt Economic) szolgáltatások szakos osztályok indulnak, 56 diák számára.

Nagykárolyban a Kalazanczi Szent József Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban indítanak egy természet-tudományok szakos osztályt 28 diák számára, míg a Nagykárolyi Elméleti Líceumban egy filológia-, egy matematika-informatika- és egy természet-tudományok osztályt indítanak, osztályonként 28-28 hellyel.

A Tasnádi Ipari Iskolaközpontban egy matematika-informatika osztály indul az ősztől, 28 diák számára.

A fentiekben bemutattuk a magyar tannyelvű líceumi oktatást biztosító lehetőségeket, az alábbiakban pedig a magyar tannyelvű szakképzést biztosító intézményeket ( scoala de arte si meserii) soroljuk fel olvasóinknak.

A Traian Vuia Iskolaközpontban indítanak egy autószerelés szakos- és egy építkezés, víz- és gázszerelés szakos osztályt, 28-28 szabad hellyel.

A Faipari Iskolaközpontban indul a fából készült termékek gyártására specializálódó osztály 28 diák számára, míg szintén 28 gyereknek indítanak élelmiszeripar szakos osztályt az Élelmiszeripari Iskolaközpontban. A Könnyűipari Iskolaközpontban bőr- és textilipar specializálódással indítanak magyar osztályokat 84 szabad hellyel.

A Nagykárolyi Mezőgazdasági Iskolaközpontban indítanak egy osztályt 28 gyerek számára autószerelő szakosodással, míg a Kalazanczi Szent József Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban indul egy turizmus-ellátás szakos osztály, 28 diák számára.

A Nagykárolyi Szakiskolában indítanak a fából készült termékek gyártására- illetve a bőr- és textiliparra szakosodó osztályokat, 28-28 szabad hellyel.

A Pusztadaróci Szakiskolában bőr- és textilipar szakos osztályt indítanak 28 diák számára, akárcsak Lázáriban, ahol indítanak egy építkezések, közművesítés szakos osztályt is, szintén 28 diák számára. Túrterebesen kereskedelmi profilú, míg Saucan mezőgazdasági profilú osztályokba lehet beiratkozni. A szabad helyek száma mindkét helyen 28-28.

A Szatmár.ro csak a megyében fellelhető magyar tannyelvű líceumi- illetve szakiskolai képzéseket biztosító lehetőségeket mutatta be, a teljes listát keressék a www.admitere.edu.ro honlapon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: