2010-03-04 12:42:37• hírek • Póti Orsolya

Képességfelmérés májusban

Szatmár megyei szinten idén összesen 3614 tanuló fejezi be a nyolcadik osztályt, amelyből 2619 diák román, 942 magyar és 53 német nyelvű oktatásban szerepel - mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László, főtanfelügyelő helyettes.

Az idei országos képességfelmérő dolgozatok megírásának az időpontjai a következők: május 4. román nyelv és irodalom, május 6. magyar nyelv és irodalom, valamint május 12-e, ekkor matematikából bizonyíthatnak a diákok. Azoknak, akiknek nem sikerül a felsorolt időpontokon a felmérésen részt venni, pótvizsgán bizonyíthatnak. A pótvizsgákra a következő dátumokon fog sor kerülni: május 25-én lesz a román nyelv és irodalom vizsga, május 27-én a magyar nyelv és irodalom és június 2-án tartják meg a matematika vizsgát.

A továbbtanulásban nagy fontossággal bíró végső jegy több jegyből tevődik össze: az V. - VIII. osztály átlagának 50%-ából, a VII. osztályban megírt egységes félévi dolgozatok átlagának 25%-ból, illetve a VIII. osztályban megírt felmérők átlagának 25%-ából fog állni.

Azok a tanulók, akik egészségügyi vagy más okok miatt  nem írják meg a  felmérő dolgozatot, de befejezik a VIII. osztályt, folytathatják tanulmányaikat, csak ők nem vehetnek részt az első két számítógépes leosztáson, hanem csak a harmadik leosztási szakaszban választhatnak a továbbtanulási lehetőségek közül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: