2014-06-18 12:25:28• hírek • mti

Képesek-e felállni a padlóról a spanyolok?

Az elmúlt évtized egyik legnehezebb mérkőzése elé néz a címvédő spanyol labdarúgó-válogatott: ennyire szorult helyzetben nem lépett pályára, mint szerdán, amikor a brazíliai világbajnokság csoportkörének második fordulójában a chilei csapattal találkozik.

Az Európa-bajnok ibériai együttes ugyan jól kezdett és vezetést szerzett a hollandok elleni vb-döntő "ismétlésén", ám Louis van Gaal együttese ezt követően megsemmisítő, 5-1-es vereséget mért a spanyol csapatra.

Vicente del Bosque szövetségi kapitánynak elsősorban az a feladata, hogy visszaadja a játékosok önbizalmát, akiknek ráadásul a jó erőkből álló, az ausztrálokat 3-1-re legyőző chileiekkel szemben kell helyt állniuk. Szintén nehezíti az Európa-bajnok feladatát, hogy a hollandoktól elszenvedett kiütéses vereség miatt gólkülönbségük sokkal rosszabb a dél-amerikaiaknál, akiknek így már a döntetlen is jó eredmény lehet.

"Két-három helyen fogunk változtatni a csapaton, de ez nem azt jelenti, hogy a kimaradókra esetleg ujjal mutogatnánk" - nyilatkozta Vicente del Bosque, aki várhatóan a védelemben és a középpályán "frissít", ugyanakkor a kapuban valószínűleg ezúttal is a hollandok ellen nagyot hibázó Iker Casillas áll majd.

Az mindenképpen bizakodásra adhat okot a spanyoloknak, hogy Vicente del Bosque 2008-as kinevezése óta a válogatott még nem vesztett egymás után két mérkőzést, ráadásul története során eddig tíz alkalommal találkozott a chilei csapattal, ezeken pedig nyolc győzelem és két döntetlen a mérlege. Igaz, legutóbb tavaly szeptemberben egy genfi felkészülési mérkőzésen csak Jesus Navas hajrában szerzett góljának köszönhetően lett 2-2 a végeredmény. Négy évvel ezelőtt, a dél-afrikai világbajnokságon is találkozott egymással a két csapat, akkor a spanyolok David Villa és Andrés Iniesta góljaival nyertek 2-1-re.

"Igazi élet-halál mérkőzés lesz mindkét csapat számára, egy vereség nekik gyakorlatilag a búcsút, nekünk pedig a továbbjutást jelentené" - nyilatkozta Esteban Paredes, a chileiek támadója, aki hozzátette, a legfontosabb feladatuk az lesz, hogy hatékonyan működjön a letámadásuk, ugyanis ez vezethet sikerre a spanyolok labdatartásra épülő játéka ellen. "Nem szabad döntetlenre játszanunk, nyernünk kell" - jelentette ki Paredes.

A csoport másik mérkőzésén a fantasztikusan rajtoló hollandok az ausztrálokkal találkoznak, itt nagy meglepetés lenne, ha az európai gárda pontokat veszítene.

Ennek ellenére a spanyolok elleni találkozón "csodagólt" szerző Robin van Persie óvatosságra intette a szurkolókat. "Teljesen más mérkőzés lesz, mint a spanyolok elleni, ugyanis az ausztrálok más stílusban futballoznak, ellenük nekünk kell majd rájuk erőltetnünk az akaratunkat".

A holland szurkolók már a trófeát ölelgetnék

A B csoport meccsei:
Hollandia - Ausztrália 19.00
Spanyolország - Chile 22.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: