2017-03-08 10:18:45• hírek • MTI

Képes-e csodát tenni a Barcelona?

Az első mérkőzésen vereséget szenvedett csapatok közül a Borussia Dortmundnak van reális esélye arra, hogy ledolgozza hátrányát a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntős programjában.

A német bajnokságban jelenleg harmadik együttes a lisszaboni első mérkőzésen 1-0-ra kapott ki a Benficától, így korántsem elképzelhetetlen, hogy kiharcolja a továbbjutást. Ehhez arra lenne szüksége, hogy olyan lendületes futballal rukkoljon elő, mint a hétvégén, amikor a Bundesligában 6-2-re verte a Bayer Leverkusent. A hazai pontvadászatban az előző két mérkőzését is magabiztosan - a Wolfsburgot és a Freiburgot is 3-0-ra verve - nyerte meg, ami azt jelzi, hogy jó formában van. Rosszul jött azonban Thomas Tuchel vezetőedzőnek, hogy az anyagcsere-problémával küzdő Mario Götze mellett egy másik válogatott játékosra, Marco Reusra sem számíthat, mivel szombaton hajlítóizom-sérülést szenvedett.

"Tele vagyunk önbizalommal" - lelkendezett ezzel együtt a tréner a hétvégi gólzáporos győzelem után, hozzátéve, hogy az utóbbi időben nagyot lépett előre a csapata, amely így kedvező időszakban harcolhatja ki a BL-negyeddöntőbe jutást.

A dortmundiak már a BL csoportszakaszában is rendkívül gólerősnek bizonyultak, 21 találattal rekordot döntöttek, a lisszaboni nyolcaddöntős találkozón viszont kidolgozott helyzeteik ellenére nem sikerült bevenniük a kaput.
Ebből meríthet erőt a portugál bajnokságban éllovas Benfica, meg abból is, hogy a Dortmundhoz hasonlóan jó szériát tudhat maga mögött: az összes sorozatot tekintve a legutóbbi hét mérkőzését megnyerte. Ez kedvező előjel, igaz, a német együttest leszámítva jobbára gyengébb játékerőt képviselő csapatokkal találkozott.

"Nem tartunk az ellenfelektől, arra összpontosítunk, hogy nekünk mit kell tennünk" - nyilatkozott magabiztosan Rui Vitoria a Benfica trénre, hangsúlyozva, hogy számukra ebben a szakaszban minden mérkőzés döntővel ér fel.

A másik szerdai párharcban egyértelműen az első mérkőzésen nagyszerűen futballozó és 4-0-s eredménnyel záró Paris Saint-Germain az esélyes. A Barcelona a párizsi találkozón nem tudott támadásokat építeni, a középpályát a hazai együttes uralta, s a látottak alapján kicsi az esélye annak, hogy a Camp Nouban gyökeresen megváltozzon a helyzet.

A spanyol bajnokságban jelenleg éllovas - az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Real Madridot egy ponttal megelőző - Barcelona a súlyos vereség után nem zuhant össze, sőt, meggyőző sorozatot produkált. Négy bajnoki győzelmet aratott, utóbbi kettőt - a Sporting Gijón és a Celta Vigo ellen - ráadásul fölényesen, 6-1-re, illetve 5-0-ra nyerte meg, de az ellenfelek közül csak az Atlético Madrid volt a PSG szintjéhez mérhető. A fővárosi mérkőzés 2-1-es vendéggyőzelemmel zárult ugyan, ehhez hasonló eredmény azonban messze nem lenne elég a BL-negyeddöntőhöz.

A francia pontvadászatban a Monaco mögött második PSG egy döntetlen után háromszor győzött otthon, így szintén nem kell amiatt aggódnia, hogy rossz formában van.

A két csapat 2013-ban és 2015-ben is találkozott egymással a kieséses szakaszban, s mindkétszer a Barcelona került ki győztesen a negyeddöntős párharcból. Most azonban - egy körrel korábban - az lenne jókora meglepetés, ha nem a párizsi csapat folytathatná szereplését.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó (első meccs eredménye):
FC Barcelona - Paris Saint-Germain 21.45 (0-4)
Borussia Dortmund-Benfica 21.45 (0-1)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: