2012-10-16 13:34:09• hírek • MTI

Képes-e bravúrra a magyar és a román válogatott?

Fontos, ugyanakkor nem sorsdöntő a törökök elleni keddi világbajnoki selejtező Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint. Victor Piturca román kapitány szerint pedig az egy ponttal is elégedett lenne csapata a hollandok ellen.

"Egy selejtezősorozat tíz mérkőzésből áll, nekünk ez még csak a negyedik összecsapásunk lesz, és látva a csoportunkban az eredményeket, még több körbeverés is elképzelhető" - nyilatkozta a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatóján a szakember. A tréner elmondta, a szakmai stáb alapvetően elégedett volt a pénteki, észtországi mérkőzésen látottakkal:

"Védekezésben nagyot léptünk előre, ez a fajta szervezettség kell majd most is. Persze a török lényegesen erősebb, mint az észt csapat, sok kreatív futballistával rendkívül offenzív futballt játszik. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, többet kell mutatnunk, mint Észtországban."

A szövetségi kapitány hozzátette: a török válogatott még Budapesten is esélyesebb, de a három pont megszerzése a cél, ehhez pedig okos, taktikus, érett futballra lesz szükség.

A két együttes legutóbbi, 2007-es isztambuli összecsapása Gera Zoltán számára emlékezetes lehet, a válogatott mostani csapatkapitánya ugyanis akkor műesés miatt piros lapot kapott, pedig büntetőt kellett volna ítélni a magyarok számára.

"Természetesen nagyon fáj, hogy akkor kiállítottak, de azóta inkább úgy emlékszem arra a találkozóra, hogy jól játszottunk, és ha nincs az az ítélet, akkor talán meg is nyertük volna a mérkőzést. A mostani török csapatot egyénileg remekül felkészített, technikás, gyors játékosok alkotják. Fel kell kötnünk a nadrágunkat, de bízom benne, hogy az észtországi győzelem erőt ad a válogatottnak. Ugyanolyan egységesen kell futballoznunk, mint pénteken" - mondta a West Bromwich Albion játékosa.

Elégedetlen az eddigi három világbajnoki selejtezőn szerzett három ponttal Abdullah Avci török szövetségi kapitány, ugyanakkor azt reméli, hogy a magyarok elleni összecsapás egy jó sorozat első állomása lesz csapata számára.

"A románoktól pénteken elszenvedett vereség után egy fájdalmas időszakon mentünk keresztül, de most már csak a magyarok elleni összecsapásra készülünk" - nyilatkozta a Puskás Ferenc Stadionban tartott hétfői sajtótájékoztatóján a szakember. "Az eddigi három mérkőzésen mutatott teljesítményünk természetesen rosszabb, mint azt vártuk, de ha ezúttal megszerezzük a három pontot, akkor az egy jó sorozat kezdete lehet".

Avcinak sérülések miatt több játékosát is nélkülöznie kell, ezzel kapcsolatban megjegyezte, "a török válogatottat első osztályú futballisták alkotják, így ha valaki kidől, akkor a helyére érkezők ugyanolyan minőséget képviselnek, ráadásul olyan labdarúgói vannak, mint Hamit Altintop, vagy éppen Nuri Sahin".

A török kapitánynak Arda Turan és Mehmet Topal kiesése okozhatja a legnagyobb gondot, de nem számíthat Selcuk Inanra és Burak Yilmazra sem. Van fontos hiányzó azonban a magyar oldalon is. Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs egyaránt eltiltás miatt nem léphet pályára és kérdéses a sérült Korcsmár Zsolt szerepevállalása, akárcsak a túloldalt Gökhan Gönülé.

Biztosan nem lesz ott viszont Bukarestben Arjen Robben és Wesley Sneijder, a holland válogatott talán két legnagyobb sztárja. A harmadik ász, Robin van Persie viszont valószínűleg kezdőként kap lehetőséget, a kispadra szorítva ezzel a német Bundesliga tavalyi gólkirályát, Klaas-Jan Huntelaart. Kellemes gondjai vannak tehát Louis van Gaalnak.

A holland szakembernek van azonban egy-két meglepő döntése is. A védelem két szélén várhatóan a 21 éves Ricardo van Rhijn és a 20 éves Bruno Martins Indi, a védekező középpályás posztján pedig a 22 éves Kevin Strootman mellett a 21 éves Jordy Clasie kap lehetőséget. Négy fiatal, kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos tehát stratégiailag fontos posztokon!

Románia felállásában nem nagyon várható meglepetés, Victor Piturca vélhetően ugyanazt a 11-et küldi pályára, mint tette szombaton, Isztambulban. Igaz, ha valaki, akkor a korábbi kiváló csatár tud meglepetést okozni egy-egy taktikai döntésével.

Világbajnoki selejtezők, D csoport:
Románia - Hollandia 21.00 Antena1
Magyarország - Törökország 21.30 M1
Andorra - Észtország

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: