2010-04-23 10:23:02• hírek • Póti Orsolya

Szatmári művészek Nyíregyházán

Nyíregyházán „Ember és hit" címmel képzőművészeti kiállítást nyitottak meg, melynek megnyitóján részt vettek szatmári művészek is.

Április 22-én a délutáni órákban szatmárnémeti, debreceni és nyíregyházi képzőművészek közös kiállítását nyitották meg a nyíregyházi Bencs Villában. Az „Ember és hit" című kiállításon a neves debreceni és nyíregyházi képzőművészek alkotásai között, körülbelül tizennégy szatmári művész vallásos témájú munkáit is fölfedezhetjük. Többek között Gergely Csaba, Tillinger István, Kozma Lidia Elena, Katona Gábor, Török Éva, Talpos Erzsébet és Țenț Aurel szatmári képzőművészek alkotásait állították ki.

A 17 órától kezdődő kiállításmegnyitón a kiállító Szatmár megyei művészek is részt vettek, akiket a TEMI Móricz Zsigmond Művelődési és Ifjúsági Ház Közhasznú Alapítványának elnöke, Cseh Sándor a művelődési ház egyik termében fogadott.
A színvonalas megnyitó vendégeit Dr. Habil Láczay Magdolna köszöntötte, a kiállítást pedig néhány szép szóval H. Németh Katalin grafikusművész nyitotta meg. A művész kifejtette, hogy kivételes és felemelő rendezvény ez a kiállítást, hiszen harminchét, más-más vidékről érkező alkotó olyan munkáit tekinthetjük meg, amelyeken a hit és az ember a művész fantáziáján keresztül találkozik. A tárlat pasztelleken, grafikákon, olajfestményeken kívül nemzetből készült alkotásokat, rézkarcokat, fotókat és kerámiákat is tartalmaz.

A kiállításmegnyitót egy fogadás követte, amelyen Cseh Sándor köszöntötte a vendégeket, abban a reményben, hogy a találkozás által egyre több helyi és határon túli közös kiállítás megrendezésére kerül sor ezután. Gergely Csaba, a Szatmárnémeti Képzőművészek Egyesületének elnöke nem is szalasztotta el ezt a remek alkalmat, hiszen meghívott városunkba néhány neves debreceni képzőművészt, melyek kiállítása május közepére lett betervezve.


"Ember és hit" cimmel nyitottak meg kiállítást Nyíregyházán
"Ember és hit" cimmel nyitottak meg kiállítást Nyíregyházán


A megnyitón szatmári mávészek is jelen voltak





A megnyitón szatmári művészek is jelen voltak





Ember és hit találkozását sugallták a műveik


Debreceni művészekkel is kapcsolatba kerültünk
Debreceni művészekkel is kapcsolatba kerültünk


Szatmári képzőművlészek Nyíregyházán
Szatmári képzőművészek Nyíregyházán


A vendégeket Cseh Sándor köszöntötte a fogadáson
A vendégeket Cseh Sándor köszöntötte


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: