2008-10-03 14:31:26• hírek • Szatmár.ro

Képzőművészeti kiállítás

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnokában nyílt meg a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, a Polgármesteri Hivatal és a Szatmári Alkotóház Kulturális Egyesület által közösen szervezett képzőművészeti kiállítás.

A tárlat anyagát az egyesület tagjai szolgáltatták, akik az utóbbi hónapokban elkészült alkotásaikat tárták a nagyközönség elé, illetve olyan műveket, melyeket eddig nem láthattak a szatmáriak.

Az alkotások között szerepelnek az Alkotóház Egyesület új tagjainak művei is, ugyanis a nyár folyamán magyarországi és nagybányai művészekkel is bővült a képzőművészek tábora.

A megnyitón elhangzott: a művészek számára nagy örömmel szolgált, hogy a nyár folyamán több magánszemély is támogatta őket azzal, hogy alkotótáborokat szerveztek számukra. Ezen felül a Szatmári Alkotóház Kulturális Egyesület tagjai részt vehettek egy Csengerben megszervezett nemzetközi alkotótáborban is, melynek anyaga jelenleg a magyarországi városban tekinthető meg.

Az ott készült műveket a szatmárnémeti közönség is láthatja majd, a tervek szerint ugyanis a Polgármesteri Hivatal előterében most megnyílt kiállítást fogja váltani, november 21-től.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: