2009-04-30 18:33:38• hírek • Parajdi Andrea

Új igazgatótanácsot választottak

Egy ideje már azon dolgozik a városvezetés, hogy megoldást találjon a Transurban Rt. pénzügyi problémáira. A Közszállításért Felelős Vállalat igazgatótanácsának és pénzügyi bizottságának tagjait is emiatt cserélték ki.

Április 30-án tárgyalt a városi tanács a Transurban költségvetéséről, illetve új tagokat jelölt ki a vállalat igazgatótanácsba és pénzügyi bizottságába. Ilyés Gyula polgármester szerint erre az intézkedésre azért volt szükség, mert egyszerűen a csőd szélére került a város közszállításáért felelős vállalata."Olyan vezetőkre van szükség, akik a jövőben jövedelmező gazdasági tevékenységet tudnak folytatni" - nyilatkozta korábban a polgármester.

Míg régebben öt tagból állt az igazgatótanács, később különböző tényezők miatt három főre csökkent. A mostani döntés szerint pedig a jövőben heten fognak elméleti, stratégiai döntéseket hozni a Transurbannal: Pándi István, Darin Christine, Kovács Máté, Riscau Gheorghe, Istoc Augustin, Sabou Ioan és az igazgatótanács elnöke, a Transurban vezérigazgatója Simon József. Az említett tagok közül csupán Darin Christine és Simon József képezték a korábbi igazgatótanács részét.

A Transurban pénzügyi bizottságába 8 tagot jelöltek, akik közül hármat (Szilágyi Katalin, Iancu Sorin, Pal Mircea) póttagként jelölnek. Sabau Ioan, Ardelean Adrian, Muresan Valentin, Király Zoltán és az Adóhivatal egy kinevezett szakembere fogja felügyelni a Transurban kifizetéseit. Az Adóhivatal szakemberére azért van nagy szükség, mivel egy 15 millió lejes vitája van a Transurbannak az állammal a forgalmi adó befizetéséből. -Visszaigényeltük a kifizetett ÁFÁ-t, azonban különböző problémák miatt az állam nem akarja ezt nekünk visszautalni - magyarázta Simon a Szatmár.ro-nak.

A mostani tanácsülésen a Transurban költéségvetéséről is döntöttek. Idén mintegy 11,1 millió lej összköltségvetése van a vállalatnak, amelynek 30%-át a város biztosítja, míg a többit maguknak termelik ki, szállításokból, javításokból, műszaki vizsgákból, illetve a tahográf szolgáltatások segítségével. A város által biztosított pénzösszeg nagy része (2 millió lej) a kedvezményes jegyárak kiegészítésére megy el, míg közel 1,5 millió lejhez csupán akkor juthat hozzá a vállalat, ha a város ennek kifizetésére engedélyt kér az ilyen ügyekkel foglalkozó országos tanácstól. Értesüléseink szerint ez a lépés még nem történt meg.

Simon elmondta, az idei költségvetést arra használják, hogy stabilizálják a Transurban jelenlegi pénzügyi helyzetét, a 2008-as veszteségeket csupán a jövő évi büdzséből fogják kiegyenlíteni.

A Városi Tanács új igazgatótanácsot és pénzügyi bizottságot jelölt kia  Transurbannál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: