2017-02-02 11:56:29• hírek • Szatmár.ro

Autista gyerekeket ajándékozott meg a Maurer Alapítvány

Az autista gyerekek fejlesztésével foglalkozó szatmárnémeti központot is felkeresték a Maurer Alapítvány ajándékosztói. A szervezet önkéntesei az Erzsébet királyné (Ana Ipatescu) utcai intézethez látogattak el, ahová - természetesen - nem érkeztek üres kézzel.

A központot látogató gyerekek nagy örömmel fogadták a meglepetést, és az ott dolgozó pedagógusok is nagyra értékelték a segélyszervezet gesztusát. A kicsik személyre szabott csomagokat kaptak, melyek játékokat, írószereket, ruhadarabokat, tisztálkodási eszközöket tartalmaztak, de bőven jutott mindenkinek müzli és gyümölcsjoghurt is.

Aszatlos Tünde aligazgató elmondta, nagyon hálásak a Maurer Alapítványnak az adományokért, főképp, hogy központjuk javarészt hasonló nagylelkű felajánlások révén alakulhatott meg és működik a mai napig. Mint kifejtette, központjuk a Sajátos Nevelési Igényű Gyerekek Integrált Tanintézete és a szatmárnémeti Szent Benedek Autistákért Egyesület együttműködése révén jött létre 10 évvel ezelőtt a Hans Lindner Alapítvány által rendelkezésükre bocsátott ingatlanban.

Az iskola állja a pedagógusok bérét, továbbá részesülnek az oktatási intézményeknek járó állami támogatásban, míg a működésükhöz szükséges további feltételeket az egyesület biztosítja. A termek felszerelésén túl ez a speciális didaktikai eszközöket jelenti, mivel az autista gyerekek feljlesztését célzó munka számos plusz feltételt igényel.

A központban a kommunikáció elsősorban képeken alapul, ezen speciális kommunikációs eszközöket beszerzését is az egyesület támogatja. „Nagyon köszönjük a Maurer Alapítványnak az adományokat, minden segítségnek, ajándéknak nagyon örülünk" - mondta az aligazgató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: