2011-08-18 12:23:25• hírek • Póti Orsolya

Kényelmesnek tűnik, ám nem az - és nem is olcsó

Mint köztudott, évről évre beindítják júniustól a Szatmárnémeti - Mangalia vonatjáratot. Bár a járműveket próbálják modernizálni, de az utazóhelyiségekben uralkodó körülmények csak romlanak. És a jegyek ára lassan az egekig nő...

Sokaknak kényelmesebbnek és olcsóbban tűnik a vonatozás. Talán egykor ez így is volt, de ma már sajnos változtak a dolgok. A manapság közlekedő járatok kényelmesnek, biztonságosnak tűnnek, mégsem adják meg azt az élményt, amit egykor a vonattal való utazás nyújtott.

Egyik kedves olvasónk hívta fel figyelmünket arra, hogy milyen körülmények uralkodnak a Szatmárnémetitől Mangaliaig közlekedő járatok utasfülkéiben, illetve azok mellékhelyiségeiben. A vonatban látszatra minden újnak, modernek tűnik, csak a probléma, hogy nincs tisztaság, olykor nincs levegő, és a jegyeket kezelő személyzet sem a legudvariasabb.

Annak ellenére, hogy nemrég korszerű és gyorsabb járműveket is kapott a vasúttársaság, a Szatmárnémeti - Mangalia között megtett idő kicsit sem csökkent: késés nélkül körülbelül 23 órás út áll az utazók előtt. Olvasónk saját tapasztalataiból vonta le a következtetéseket, ugyanis nemrég ő is eme járat másod osztályára váltott jegyet.

„Amint az utas elfoglalja helyét megörül a légkondicionáló berendezésnek, bár öröme egy-két órás utazás után elszáll, ugyanis ezeket hamar kikapcsolják. Sokan már nyitnák az ablakokat, de kiderül, hogy ezeket nem lehet mindenhol kinyitni, mert speciális kulccsal működnek, amelyet a kalauz kezel. Egy kis pánik és némi vita után végre újra beindul a légkondicionáló, azonban megcsapja az embereket egy fojtogató bűz, amely a mellékhelyiségből terjed egyik fülkéből a másikba..." - magyarázta olvasónk.

Elfogadható körülmények nincsenek a vonatokon, a jegyek ára viszont egyre nő. A Román Vasúttársaság utasszállító részleget a napokban jelentette be, hogy augusztus 14-től 18 százalékkal emelte az utasszállítás díját. Az áremelés elsődleges okaként a vasúti szállításban nagy arányban szereplő anyagok: üzemanyag, energia, alkatrészek, árának emelkedését jelölték meg. A vasúttársaság által eddig nyújtott kedvezmények az áremelés után is megmaradnak: továbbra is 50 százalék kedvezményt kapnak az ingázók, és 75 százalékkal olcsóbb marad a diákok és egyetemisták bérlete.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: