2014-08-16 15:01:42• hírek • Kocsis Zoltán

Kenutúrával a két Szatmár megye közös jövőjéért

Kenutúrával a két Szatmár megye közös jövőjéért - Adrian Stef tanácselnök szavait parafrazálva akár ez is lehetett volna annak a túrának a mottója, amely Szatmárnémetiből indult péntek délután. Ezzel szemben az esemény Szamossályi település falunapi programjának részét képezte.

A Fehérgyarmattól 17, Szatmárnémetitől 31 kilométerre, a Szatmári síkságon található Szamossályin immár 16. alkalommal ünnepelik meg a falu napját.

Idén fordult elő azonban először, hogy  az eseménysorozat nem egy, hanem kétnapos. Mint ahogy az is, hogy a hagyományosnak tekinthető kenutúra átível az országhatárokon túlra.

Pénteken két busszal érkeztek Magyarországról Szatmárnémetibe a vízisportok szerelmesei, soraikban dr. Dienes Csilla polgármesterrel, hogy a Decebal-híd lábának vízre keljenek.

A küldöttséget fogadta Adrian Stef tanácselnök is, aki rövidke köszöntőjében kiemelte: Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jövője közös, a különböző határon átnyúló projektek révén pedig közösen kell tenni a régió felemelkedéséért.

A Csengeri Szent Flórián Tűzoltó és Vízimentő Egyesület vezetésével a mintegy 150 főből álló csapat aztán vízre szállt. A kis flotta a határátkelőnél tartott egy kis pihenőt, majd meg sem állt Szamossályiig. Itt pedig a buli nem áll meg szombat estig. Szombaton fellép többek között a Kozmix, Jolly és Suzy, az Irigy Hónaljmirigy valamint Majka és Curtis.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: