2013-11-13 13:04:24• hírek • Kocsis Zoltán

Kénsavat ivott a kisfiú, súlyos állapotban szállították Kolozsvárra

Súlyos égési sérüléseket szenvedett az a kisfiú, aki szerda reggel Szatmárnémetiben tévedésből kénsavat ivott. A gyereket a SMURD rohammentőszolgálat helikoptere Kolozsvárra vitte.

A két éves G. Dumitrut szerda reggel 8.30-09.00 óra között szállították a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára. Szülei elmondták, a gyerek tévedésből kénsavat ivott víz helyett. Azt azonban ők maguk sem tudták megállapítani, hogy a kisfiú mekkora mennyiségű savat nyelt le.

„A kénsavról tudni kell, hogy az égési sérüléseket okoz és nem mérgezést", mondta megkeresésünkre Constantin Demian, a kórház sajtószóvivője. „Amikor a gyereket behozták, szabad szemmel látni lehetett az égési sérülés okozta hólyagokat a hangszalagrésén és a nyelőcsövében", tette hozzá.

Az orvosok azonnal intubálták a gyereket, majd elindították a mesterséges lélegeztetést. Mivel a gyerek állapota súlyos volt, felvették a kapcsolatot az egyik kolozsvári klinikával, ahová a SMURD rohammentőszolgálat egyik helikoptere 11.30 körül el is vitte.

„Részletesebb vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy megállapíthassuk a pontos diagnózist. Tudjuk, hogy a sav elérte a gyomrát, komoly sérüléseket okozva, ám nem tudjuk például, hogy eljutott-e a májáig", jelentette ki Demian.

Frissítve! A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint a gyerek anyjával és egy éves testvérével tartózkodott odahaza, amikor a kénsavat megkóstolta. A nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vádjával indít eljárást a hatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: