2013-01-06 18:36:39• hírek • MTI

Kémkedtek a dolgozók után az Aldi Südnél

Éveken keresztül megfigyeltette dolgozóit a németországi központú Aldi Süd nemzetközi diszkontáruházlánc - írta a Der Spiegel című német hetilap vasárnap megjelent számában egy magándetektív beszámolója alapján.

Az Aldi Süd a Der Spiegel szerint hivatalosan a bolti lopások megakadályozására adott megbízásokat Wolfgang Paul magándetektívnek, de egyebek mellett arra is utasította, hogy a felügyelete alá tartozó áruházakban figyelje meg a dolgozókat a raktárakban és az öltözőkben elhelyezett kamerákkal, készítsen jelentéseket a szokásaikról, a rendhagyó, feltűnő jelenségekről, de az alkalmazottak között szövődő szerelmi kapcsolatokról is.

Amikor a külső vállalkozóként dolgozó detektív kifogásolta az előírt módszereket, az óriáscég menedzserei megfenyegették, hogy visszavonják a megbízásokat, és a vállalat ügyvédeit mozgósítva tönkreteszik - áll a beszámolóban.

A cég a Der Spiegelnek megküldött állásfoglalásában visszautasította a vállalkozó állításait, és hangsúlyozta, hogy nem adott megbízást magándetektíveknek jogellenes módszerek alkalmazására, és nem is tűr el ilyesmit.

A lap emlékeztetett az Aldi egyik legnagyobb versenytársa, a Lidl 2008-as megfigyelési botrányára. A Lidl több száz németországi üzletében rendszeresen megfigyelték a dolgozókat biztonsági kamerákkal és hivatalosan a bolti lopások megakadályozása céljából megbízott magándetektívekkel.

"Nincs semmi különbség az Aldi és a Lidl között" - mondta a Der Spiegelnek Wolfgang Paul, aki csaknem 15 évig dolgozott az Aldi Südnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: