2008-01-05 17:16:13• hírek • Szatmar.ro

Változások a tantárgyversenyen

 A Mikes Kelemen tantárgyversenyre idén már az ötödikesek és hatodikosok is jelentkezhetnek.

A Mikes Kelemen magyar nyelv- és irodalmi tantárgyverseny a mérvadó megmérettetések egyike, ahol a legtehetségesebb diákok mutathatják meg képességeiket. 



A tantárgyverseny több szakaszból áll, az első az iskolai, ezt követi január végén február elején a megyei szakasz, ahonnan évfolyamonként az első három legjobbnak bizonyult diák juthat el az országos versenyre. Eddig a VII. osztályosoktól kezdődően egészen a XII-ig, bárki jelentkezhetett, idén már a fiatalabbaknak is lehetőséget biztosítanak, ugyanis V. és VI. osztályosok részére is megrendezik.

- Kísérletet tesznek arra, hogy a kisebb korosztály is kipróbálhassa magát, igazából kíváncsian várjuk mekkora lesz az érdeklődés. Azért, hogy annyira mégse keveredjenek az évfolyamok az V. és VI. osztályosok országos versenyének székhelye idén Déva lesz, míg a többi korosztály hozzánk, Szatmárnémetibe érkezik versenyezni. - magyarázta Gál Gyöngyi kisebbségi oktatásért felelős szaktanfelügyelő.

Az olimpia kiterjesztésének ötletét is fontolóra vették, így elképzelhető, hogy a jövőben nemzetközi szintre emelik, melynek értelmében magyarországiak, vagy más országban élő magyarok is versenyezhetnek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: