2019-12-09 13:36:35• hírek • Bede Emőke

Kemény napok a katasztrófavédelemnél: egyetlen hét alatt 150-nél is több bevetésen vettek részt

A december 2. és 8. közötti időszakban a szokásosnál jóval többször riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget: az egy hetes periódus alatt összesen 153-szor kellett kivonulniuk egy-egy vészhelyzet helyszínére.

Az említett időszakban a SMURD-rohammentők nem kevesebb mint 113 alkalommal siettek ki különféle egészségügyi sürgősségekhez, de három tűzesetnél és két közlekedési balesetnél is szolgálatot teljesítettek – derült ki az ISU összesítéséből.


A közleményben emellett felhívják arra is a figyelmet, hogy az utóbbi időben megszaporodtak azok a tűzesetek, melyeket a nem megfelelően használt fűtőeszközök és -rendszerek okoznak. A szatmári Károlyi úton egy ki nem tisztított kémény okozott tüzet egy lakóházban, a Liget utcában pedig egy túlmelegedett cserépkályha lobbantott lángra egy faépítményt. De nem csak Szatmárnémetiben történnek ilyen esetek: az elmúlt héten például Komorzánban kellett közbelépniük az önkéntes lánglovagoknak, ugyanis egy lakóházban tűz ütött ki a ki nem kotort kémény okán. Szerencsére mindegyik beavatkozás kellően operatív volt, személyi sérülés egyik esetben sem történt, csupán anyagi károk keletkeztek – értékelte az elmúlt hét eseményeit a katasztrófavédelem.



Ennek kapcsán az ISU arra figyelmeztet, hogy a kémények rendszeres időközönként történő kitisztítása kulcsfontosságú, hiszen egy eldugult kémény nem csak füstöl, de számtalan olyan veszélyt is rejteget magában, mely akár emberéleteket is követelhet. Épp ezért érdemes időben igénybe venni egy megbízható kéményseprő szolgáltatásait, így nagy eséllyel nem érnek senkit sem váratlan, kellemetlen meglepetések a tél során.


A ki nem takarított füstelvezetők és meghibásodott fűtésrendszerek mellett a katasztrófavédelem munkatársainak segítségére két közlekedési balesetnél is szükség volt. A szatmárnémeti Aurel Vlaicu úton, illetve a Kismajtény területén történt karambolok helyszínéről összesen 5 személyt kellett a szatmári sürgősségi osztályra szállítani – írja az összesítő. Kiemelik továbbá azt a bevetést is, melyre Lázáriban került sor egy lángoló személyautó miatt.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: