2012-09-24 16:48:57• hírek • Kocsis Zoltán

Kellettek-e a közlekedési lámpák a központban? Mondd el a véleményed!

Péntek este óta működnek azok a közlekedési lámpák, amelyeket a polgármesteri hivatal állíttatott fel a Közlekedésbiztonsági Bizottság javaslatára Szatmárnémeti régi központjában, a Szabadság-tér körüli körforgalomban. De vajon szükség volt-e rájuk? Várjuk olvasóink véleményét!

„Kell-e közlekedési lámpa a régi központba?" tettük fel a kérdést július 24-én, amikor első alkalommal számoltunk be a Közlekedésbiztonsági Bizottság azon szándékáról, hogy közlekedési lámpákat állít fel a Szabadság-tér körüli körforgalomban. Nos, a lámpák immár péntek óta üzemelnek, azóta túl vagyunk az első munkanapon, kíváncsiak vagyunk első tapasztalataira, véleményére.

„Katasztrófa! Csak tovább fogják rontani a helyzetet! Főleg, amikor nagy lesz a forgalom", mondta egy dühös autós hétfő délután. „Szerintem jó ötlet! Az viszont biztos, hogy időre lesz szükség, amíg a gyalogosok és az autósok is megszokják", válaszolt a kérdésünkre egy másik személy.

Utóbbit az általunk tapasztaltak is meg tudják erősíteni. Tíz percet töltöttünk a Coposu sétány és a körforgalom és a Pastravolui utca sarkánál. Ezalatt nem volt egyetlen piros ciklus sem, amikor ne lett volna legalább egy gyalogos, aki át akart volna kelni az úttesten. Volt, aki felháborodott, amikor az autósok rádudáltak és volt, aki a fejéhez kapott, amikor figyelmeztettük: piroson akar átmenni.

Ami talán ennél is veszélyesebb, arra is volt példa, hogy az autós nem vette észre, hogy immár meg kell állni a lámpa piros jelzésénél - szerencsére a gyalogosátjárón akkor épp nem tartózkodott senki. „Lesz még itt baleset, ha eddig nem is volt", jegyezte meg valaki.

Az autósok se mind veszik észre

A város vezetése lámpát állított fel a virágárusok előtti gyalogosátjáró mellett, a körforgalom, a Coposu sétány és a Pastravului utca találkozásánál, a Decebal utca és a körforgalom találkozási pontjához valamint a Decebal sarka és az Ötvös (Cuza Voda) utcák között. Írd meg, mi a te véleményed ezekről? Szerinted szükség van-e rájuk?

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: