2014-02-17 16:18:37• hírek • Szatmár.ro

Kellenek a beszélgetések

Az értékesen együtt töltött idő, a beszélgetések jelentőségét emelték ki a csoportvezetők, mint legfontosabb tényezőket, melyek közösségbe hívják őket.

Téli találkozójukat tartották hétvégén az egyházmegyei ifjúsági csoportvezetők. Az erdődhegyi Helga Winter Közösségi Házban február 14-től 16-áig zajlott rendezvényen az Önátadás Éve, az ehhez kapcsolódó segédanyag által megvalósuló Hitmélyítő találkozók, az újdonságnak számító programok voltak a középpontban. Így együtt végezték el a segédanyag második témájának elmélkedéseit és gyakorlatait, imádkoztak, szentmisén vettek részt, de sokat játszottak is.

A legszentebb áldozat bemutatásának prédikációjában Ft. Vass Loránd ifjúsági és ministránslelkész az evangéliumból és az elmélkedésekből merítve a kimondott szavak fontosságát emelte a fiatalok elé, emlékeztetve őket, hogy a szavaknak súlyuk van, szeretni, ápolni, de bántani is lehet velük. A visszajelzések alapján a csoportvezetők a jól megválasztott szavakat, a kommunikációt, a beszélgetéseket valóban fontosnak érzik, ezt nevezték meg ugyanis a találkozó egyik legüdítőbb elemének: a csoportbeszélgetések az életről szóltak, a témák a félelmeiket, kihívásaikat is feldolgozták. Örültek ugyanakkor az együtt töltött időnek, az évek során ugyanis bár folyamatosan frissülő, de igazi közösség jött létre a különböző plébániák ifjúsági csoportvezetőinek alkotásában.

A hétvége szintén kiemelkedő eseménye volt a szombati farsangi est. Ahogy az Ifjúsági Iroda referensei, Csiszár Lóránd és Tyukodi Beáta SJC elmondták, ezzel is jutalmazni akartak, hiszen a fiatalok amellett, hogy saját közösségükben foglalkoznak az ifjúsággal, egész évben nagy segítséget nyújtanak az egyházmegyei irodának is. "Lelkiekben is melléjük szeretnénk állni, érezzék, hogy közösségbe tartoznak, egy vidám csapatba, amelyben játszhatnak, szórakozhatnak is, egymástól tanácsokat, ötleteket kaphatnak."- tették hozzá.

A téli találkozón Szatmár és Máramaros megyék településeinek mintegy harminc csoportvezetője vett részt, a vasárnapi napon áttekintve az éves tervet, az egyházmegyei programok listáját, számbavételezve a plébániai lehetőségeket.

Találkoztak az ifjúsági csoportvezetők

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: