2011-03-08 12:10:23• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Kellemetlenkedne az Arsenal és a Roma

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a londoni 2-1-es győzelmet követően az Arsenalnál az előny, de roppant nehéz lesz bebiztosítania a továbbjutást a nyolc közé az FC Barcelona otthonában esedékes kedd esti visszavágón.

A párharcnak egyformán két nagy hiányzóval vágnak neki a felek, miután a spanyoloknál a védelem oszlopa, Gerard Piqué eltiltás, a másik alapember, Carles Puyol pedig kiújult térdsérülése miatt nem játszhat, míg az angoloknál a gólerős holland támadót, a sérült Robin van Persie-t (bár őt meglepetésre nevezték a keretbe) és a maródi Theo Walcottot kénytelenek nélkülözni. És ott lehet a meccsen Pep Guardiola, a hazaiak trénere is, aki hátfájdalmai miatt az utóbbi egy hét nagy részét kórházban töltötte.

Ezzel együtt az Arsenal van jobb helyzetben, ráadásul idegenben sem szokott lemondani az offenzív játékról, amely a Camp Nouban is eredményes lehet a nem teljes értékű hazai hátsó alakzattal szemben. A spanyol bajnok viszont a világ egyik legnehezebben feltartóztatható alakulata, amely gyakorlatilag bármely riválisával szemben képes legalább egy gólra, márpedig adott esetben akár egy "sima" 1-0 is elegendőnek bizonyulhat Pep Guardiola legénységének a továbblépésre. Éppenséggel a londoni gárda híveit az is elgondolkodtathatja, hogy a legutóbbi bajnokin a nem túl acélos Sunderlandnek nem tudták bevenni a kapuját Arsene Wenger, a francia mester "ágyúsai", igaz, a Barca is csak egy szerény 1-0-val tudott felülkerekedni a kiesőjelölt Zaragozán, amire azonban akár kölcsönösen jó válasz lehet, hogy a felek nyilván már az egymással vívandó BL-csatára tartalékoltak.

A statisztika a katalán együttes mellett szól, amennyiben a február 16-i meccsen kapott ki először az Arsenaltól, miközben előzőleg két döntetlen mellett háromszor is Barca-győzelem született. Az angolokra nézve az sem ígér jót, hogy a Barca Aranylabdása, az argentin labdazsonglőr Lionel Messi kifejezetten mumusa az Arsenalnak, amelynek kapuját a tavalyi BL-negyeddöntős összecsapáson (4-1) négy alkalommal is bevette, ha úgy tetszik, egyedül verte meg a Wenger-legénységet, s kedden is borsot törhet a vendégek orra alá. Az Arsenal mestere nemcsak a dél-amerikai sztárjátékostól tart:

"Nagyon jól kell védekeznünk mindvégig, mert a világ leghatékonyabban támadó csapata vár ránk. Ezzel együtt nem rendezkedünk be holmi bunkerfocira, támadni akarunk és fogunk is, egyáltalán nem mondunk le az ellencsapásokról" - üzent Wenger.

Sok riadalmat éppenséggel nem keltett nyilatkozatával, amit híven tükröz a nagyszerű középpályás, Xavi kijelentése:
"Mi játszunk odahaza, mi vagyunk a favoritok, és szurkolóink segítségével ott leszünk a következő fordulóban."


Messitől tart az Arsenal hátsó alakzata
Messitől tart az Arsenal hátsó alakzata


A Bajnokok Ligája nyolcaddöntős programjának másik kedd esti meccsét szinte példátlanul nehéz helyzetből kezdi az AS Roma, mivel az olasz csapat az első találkozón hatalmas meglepetésre saját pályáján kapott ki 3-2-re az ukrán együttestől. A farkasoknál azóta edzőcsere történt, Claudio Ranieri helyét  meglepetésre a fiatal, az ificsapattól felrendelt Vincenzo Montella vette át. Az egykori remek támadó új lendületet adhat a kissé megfáradt csapatnak, és az is előny lehet a vendégek számára, hogy az egykor „aeroplanino" becenévre hallható új edzőt Mircea Lucescunak nehezebb lehet kiismernie. Persze, a román tréner annál jóval rutinosabb, hogy ez gondot okozzon neki. Az is Lucescu dolgát könnyíti, hogy amíg ő csak Olekszandr Kucser szolgálataira nem számíthat, addig Montella nélkülözni kényszerül Jeremy Menez és Marco Cassetti játékát.

A Sahtar Donyeck féllábbal már a legjobb nyolc között van, de csak féllel, mert ha nem hajtja végig az újabb 90 percet is teljes szívből és erővel, az előre soha le nem írható itáliai elitcsapatok egyikeként a fővárosi gárda képes lehet a bravúrra, azaz a visszavágón fordítani a jelenlegi vesztes álláson. Bár most már az lenne az igazi világszenzáció...

Szerdai program:
Barcelona- Roma 21.45 TV2, Digisport.hu
Sahtar Donyeck - Roma 21.45 TVR1, DolceSport

Luiz Adriano a Sahtar legveszélyesebb támadója
Luiz Adriano a Sahtar legveszélyesebb támadója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: