2011-04-04 15:19:32• hírek • Szatmár.ro

Kelle-e szakértői segítség a szexualitás területén?

Szükséged van-e egy szexológusra? Lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy nem. Minden bizonnyal mindenkinek volt már olyan időszak az életében, amikor a szexualitással kapcsolatos komolyabb kérdései merültek fel.

A szexualitás egy nagyon felkapott témának számít, melyhez a társadalom minden egyes tagjának van valamilyen hozzáfűznivalója. Fontos szerepet tölt be az életünkben, de magasabb szintű művelését számos tényező befolyásolja, illetve akadályozza. A szexualitással kapcsolatban nap mint nap egyre több információzuhatag, reális vagy kevésbé reális tanács kerül napvilágra.

Kinek vagy minek higgyünk? Kihez forduljunk tanácsért, ha a kezdeti banálisnak tűnő gondokból komolyabb problémák adódnak? Napjainkban a szex mindenhol jelen van: a filmekben, az újságokban, a rádióban, a Tv-ben, az üzletekben és ott hever az utcán is. Évszázadokon keresztül a szexualitást nagymértékű szemérem övezte körül, szélsőséges fogadtatásban volt része, ami többnyire a vallás erőteljes hatásának számlájára is írható.

A szexuális forradalom lazított ugyan a merev közfelfogáson, de a „modern" hétköznapi emberek gondolkodásában, a családokban és bizonyos környezetben, a régmúlt idők mentalitásának maradványa, még mindig érezteti hatását. Sok a tisztázatlan, megválaszolatlan kérdés, a félrevezető válasz, az okoskodó tanács, nagy a megtévesztés, minek hatására szinte már nem is tudjuk kire vagy mire hallgassunk. Mi számít normálisnak és mi nem?

Annak ellenére, hogy a szexualitás kérdés-, problémaköre ennyire felkapott, sokan mégis érzékenyen viszonyulunk hozzá, ellentmondásokkal teli témaként kezelik. Példának okáért, ha egy párkapcsolatban szexuális problémák adódnak, magától értetődően, ez az élet más területén is befolyással lesz a mindennapokra. Abban az esetben, ha kisebb értetlenséggel szembesülsz, vagy netalán olyan eseménnyel, helyzettel kerülsz szembe, amely beárnyékolja a szexuális életed, vagy meggátolja ennek gördülékenységét, lehet, hogy szexológushoz kellene fordulnod. A szakértő segítségedre lehet abban, hogy kiderítsd a problémád valódi, reális okát, továbbá segíteni tud abban, hogy ezen a megfelelő módszerek segítségével túllépj. Amennyiben szükséges, akár egy pszichológushoz vagy egy szakorvoshoz is továbbküldhet. A szexológusok javarészt egyetértenek abban, hogy a szexuális zavarok összetett szociális és pszichikus tényezőkre vezethetők vissza.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: