2009-05-25 15:10:37• hírek • Ferenczi Noémi

Eljárás indult a hamisító romántanár ellen

Készül a jelentés annak az Avram Iancu iskolában tanító román szakos tanárnőnek ügyében, aki meghamisította a diákok félévi dolgozatait.

A napokban látott napvilágot annak az Avram Iancu általános iskolában tanító román szakos tanárnőnek, Codruta C. ügye, mely szerint 29 diáknak átjavította az egységes félévi dolgozatait, hogy azok átmenő jegyet kapjanak. A javításokat az értékelő bizottság elnöke vette észre, aki értesítette a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséget.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség vizsgálatot kezdeményezett. Az ügyet egy öttagú, a tanfelügyelőség és a szakszervezet tagjaiból álló bizottság vizsgálta. Jelenleg készül a jelentés, mely alapján megállapítást nyernek a tanárnő tetteinek következményei - tudtuk meg Mariana Brumboiutól, a tanfelügyelőség sajtóreferensétől.

 

Az üggyel kapcsolatban többször próbáltuk elérni Kerekes Rodicat, az iskola igazgatónőjét, de nem válaszolt hívásainkra.

Sajtóértesülések szerint, a 33 éves román szakos tanárnő beismerte, hogy belejavított a dolgozatokba, sőt öngyilkossággal is fenyegetőzött, amennyiben nyilvánosságra kerül az ügy. A tanárnő komoly következményekkel számolhat amennyiben bűnösnek találják, ugyanis nem csak a pedagógusi pályától kell majd elbúcsúznia, de a rendőrség is eljárást indít ellene.

A tanárnő úgy átjavította a diákok dolgozatait, hogy némelyik 1,30-as átlagról a ötösre ugrott.


Összesen 29 diák dolgozatába javította ki a hibákat a tanárnő
Összesen 29 diák dolgozatába javította ki a hibákat a tanárnő


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: