2011-05-05 19:33:07• hírek • Szatmár.ro

Könyveket az iskolakönyvtáraknak!

Tizenöt Szatmár megyei iskola könyvtárának visznek a napokban új könyveket. Az akció egy országos program része.

A Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és az RMDSZ közös programja révén az elkövetkező napokban könyvcsomagokkal látja el közel négyszáz tanintézmény könyvtárát.

Az Etnikumközi kapcsolatok hivatala az idén indította el a „Könyvet az iskolakönyvtárnak" című programját, amely keretében igyekszik minden magyar iskolába ingyen könyvcsomagot eljuttatni. Az idei program keretében összesen 390 tanintézmény részesül támogatásban, a következő években pedig szeretnének még több iskolát bevonni a programba.

Szatmár megye sem maradt ki ebből az akcióból: térségünk tizenöt tanintézménye kap ajándékkönyveket. Az első csomagot tegnap délelőtt Kónya László főtanfelügyelő-helyettes adta át a 10-es Számú Általános Iskola könyvtárának.

„Bár egyre kevesebben és kevesebbet olvasunk, mégis úgy gondoljuk, hogy az olvasáshoz, a könyvekhez mindenkinek joga van, az olvasás élményét mindenkinek meg kell tapasztalnia újra és újra. Ehhez próbálunk hozzájárulni könyvcsomagunkkal is, melybe igyekeztünk többféle témakörből is besűríteni könyveket" - olvasta fel a szervezők üzenetét a főtanfelügyelő-helyettes.


Átadták a könyveket
Átadták a könyveket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: