2010-09-29 10:13:31• hírek • MTI/AFP

Kelet-Európába költözik A hobbit forgatása?

A regényt számtalan módon feldolgozt
A regényt számtalan módon feldolgozt

Kelet-Európa is szóba jöhet A hobbit alternatív forgatási helyszínei között - jelentette be Peter Jackson, a film producere, aki az új-zélandi színészszakszervezettel kirobbant vita miatt kényszerülhet a produkció elköltöztetésére.

A kétrészesre tervezett A hobbit mögött álló hollywoodi stúdiók - a New Line, a Warner Bros. és az MGM -  kedden jelentették be, hogy "alaptalannak és igazságtalannak" tartják a Jackson ellen indított támadást, és kilátásba helyezték, hogy Új-Zéland helyett más helyszínt keresnek a produkciónak. Ezzel kapcsolatban említette az Oscar-díjas rendező Kelet-Európát, mint lehetséges célpontot.

Az új-zélandi színészképviselet, az NZ Actors Equity a héten állt elő azzal a követeléssel, hogy újratárgyalhassa tagjai minimális szerződési feltételeit, ellenkező esetben A hobbit forgatásának nemzetközi bojkottjával fenyegette meg a film producereit.

A stúdiók egyöntetűen utasították vissza a szakszervezet vádjait, hogy A hobbithoz szerződtetett színészekkel igazságtalanul bántak volna, és kiemelték: "Peter Jackson és wellingtoni csapata fáradhatatlan támogatója az új-zélandi mozgóképes közösségnek".

A Gyűrűk Ura megrendezése után Jackson a trilógia előzményfilmjének szánt A hobbit producereként dolgozott az utóbbi két évben. A csőd szélén egyensúlyozó MGM anyagi problémái miatt azonban egyre hosszabbra nyúlt a film előkészítése, és végül a rendezéssel megbízott Guillermo del Torónak el kellett hagynia a stábot.

Kiugrása után a várakozások szerint Jackson rendezi majd A hobbitot is.


Rajongók által készített plakát az elkészítendő filmhez
Rajongók által készített plakát az elkészítendő filmhez


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: