2006-01-23 23:38:41• hírek • Szatmar.ro

Kelendőbb a gazdag férfi

A férfiak számára a pénz az önmegvalósítás, a függetlenség nélkülözhetetlen feltétele.
A férfiak számára a pénz az önmegvalósítás, a függetlenség nélkülözhetetlen feltétele. Egy amerikai felmérés szerint a férfiak 65 százalékát zavarja partnere költekezése, míg a hölgyek 35 százaléka párja kicsinyességétől szenved.
A pénz minden, de nem a legfontosabb – tartják azok, akiknek kevés van belőle. Az igazán gazdag nem kérkedik pénzével. Öltözködését klasszikus elegancia jellemzi, ékszert a karikagyűrűjén és márkás óráján kívül nem visel. Annál jobban felismerhető az autójáról. A gazdag férfi mindig jól ápolt, haja hátul rövid, keze manikűrözött, és mindig jó illat lengi körül. Soha nem karikás a szeme, jókedvű és sportos, bőre a golfozástól, vitorlázástól egyenletesen lebarnult. A jómódúak általában nem szeretik szórni a pénzt, többnyire mégis a legjobb helyeken fordulnak elő: teniszversenyen, elegáns bálban, golfklubban, drága bárban, butikban.

Semmit sem adnak ingyen. Tévhit, hogy a legtöbb milliárdos a tengerparton sütteti a hasát, miközben szőke barátnője fenekét simogatja. Az amerikai felmérés bebizonyította azt is, hogy a gazdagok általában kitartóak, a legtöbben fiatal korukban kitűznek egy célt maguk elé, és következetesen, sokat dolgoznak annak megvalósításán.

Mi kell a gazdagodáshoz?

Szorgalom

Vannak, akik munkával halmozzák fel a vagyonukat. Ők – legalábbis kezdetben – sokkal többet dolgoznak, mint mások. Így többet is keresnek. Vannak, akik napi négy óránál többet alvásra sem szánnak. Mobiljuk éjjel- nappal üzemkész, hogy le ne maradjanak egy jó üzletről.

Kitartás

A legtöbb gazdag ember nem egyik napról a másikra vált jómódúvá. A kudarcok ellenére sem adták fel, míg sikerült egy találmányukat tökéletesíteniük vagy az üzleti életben boldogulniuk. A legtöbben még akkor sem ülnek a babérjaikon, amikor már bőven van mit a tejbe aprítaniuk.

Ötlet

A legtöbb milliárdos alkotó szellem, tele van ötletekkel. Néha nem is kell feltétlenül világmegváltó dolgokra gondolni. Hatalmas vagyonok keletkeztek már banális ötletekre épülve is. Akinek nincs sajátja, az persze lophat másoktól is, bár erre soha nem lehet büszke.

Gyorsaság

Nincs idő a totojázásra. Az ötlet és a megvalósítás között nem telhet el sok idő. Szinte azonnal cselekedni kell, mert mások elhalásszák az üzletet, illetve megváltozik a pillanatnyilag előnyös helyzet.

Tőke

Akinek már van némi pénze, könnyebben szaporíthatja. A jó befektetésekhez információ és rátermettség kell. A pénz ugyanis olyan, mint egy szép nő. Odaadóan kell foglalkozni vele, különben hűtlen lesz.

Pénzen vett szerelem

Szívünk mélyén reménykedünk, hogy a pénznek nincs köze a szerelemhez. Érdekből párt választani erkölcstelen? Lehet, de a világon mégis sok nő lép erre az útra. A luxus reményében kinéz egy tehetős férfit, azután hideg fejjel megtervezi a vadászatot. Az ilyen nő természetesen végtelenül csinos. A tartósabb kapcsolathoz azonban nem elég a formás popsi, intelligencia is kell. Hiszen a gazdag férfi társaságba már nem vihet ostoba nőt. A jómódú urak többsége persze pontosan tudja, hogy a pénzéért szeretik. Ezért aztán bizalmatlan. Eleinte bőkezű, de később egyre fukarabb lesz. Egy módos pasi oldalán nem mindig fenékig tejfel az élet. És idővel a nő is megunja a kiszolgáltatottságot egy garasoskodó milliomos oldalán.

Ernyey Béla színművész:

A pénz számomra szabadságot és függetlenséget biztosít. Ám azt mindig szomorúan hallom, amikor az egyik nő leszólja a másikat azért, mert az szerelemből megy férjhez. Szerintem a boldogságot nem lehet pénzen megvásárolni. Láttam már jó néhány boldogtalan asszonyt pénzes pasi oldalán. Én magam mindig szerelemből választottam partnert. Igaz, hogy édesanyám egyszer viccesen megjegyezte: nem lehetne végre egy gazdag nőbe is beleszeretni? A mostani partnerem is keményen dolgozik és nem várja el azt, hogy a férfi teremtsen elő számára mindent.

 

Forrás: naná.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: