2012-10-30 09:00:26• hírek • MTI

Kelemen: az RMDSZ azokat is képviseli, akik nem rá szavaznak

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem pártokkal, hanem a magyarokkal fog össze, és azokat a választókat is képviseli, akik nem rá szavaznak - hangsúlyozta Kelemen Hunor, a szövetség elnöke Csíkszeredában, miután benyújtotta jelölési dossziéját a megyei választási bizottsághoz.

Az RMDSZ közleménye szerint a jelöltdosszié iktatása alkalmából Kelemen Hunor rámutatott: Románia fontos döntések előtt áll.

"Olyan fontos kérdésekre ad választ Románia, mint az alkotmánymódosítás vagy a fejlesztési régiók átszervezése. Nem mindegy, hogy Székelyföld egyetlen fejlesztési régió része lesz, vagy szét fogják osztani 3-4 román fejlesztési régió között. 2013-ban sor kerül a közigazgatási reformra, és lesznek olyan gazdasági intézkedések - az adóreformot is beleértve -, amelyek meghatározzák a jövőteremtés útját, irányát az elkövetkező esztendőkben. Szeretnénk előre lépni a kollektív jogok és a nyelvhasználat terén, de a kulturális és területi autonómia is mind-mind olyan programpontok, amelyeket képviselni kívánunk az elkövetkező négy esztendőben" - mondta a Kelemen Hunor.

Az erdélyi magyar politikai pártokkal való összefogásról az RMDSZ elnöke úgy vélekedett: az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) részéről nem fogalmazódott meg őszinte szándék az összefogásra, csupán ártani akarnak.

"A pártalapítás és annak a logikája - minden híreszteléssel ellentétben - az első pillanattól kezdve számunkra világossá tette, hogy ők nem kívánnak együttműködni, ők versenyezni akarnak. Az RMDSZ azonban továbbra is az összes romániai magyar embert képviseli, a parlamentben éppúgy, mint az önkormányzatokban. Akkor is, ha ránk szavaztak, de akkor is, ha nem. Mert ez a kötelességünk. Mert mi nem a pártokkal, hanem a magyar emberekkel fogunk össze. Ez az igazi összefogás. Ez az igazi szövetség" - fogalmazott az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor tizenkét éve Hargita megyei parlamenti képviselő, és a decemberi parlamenti választásokon is jelenlegi választókerületében, Felcsíkon akar újabb képviselői mandátumot szerezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: