2016-05-24 17:36:59• hírek • Választási hirdetés

Kelemen: Történelmi esélyünket nem gátolhatja a kishitűség!

Az RMDSZ elnökével a június 5-i önkormányzati választásokról beszélgettünk.

Négy évvel korábbi veszteség fordítható vissza a június 5-i önkormányzati választásokon. Hogyan kellene fellépnie Szatmárnémeti és a Szatmár megyei magyarságának ahhoz, hogy ez megtörténjen?

A kishitűség a közös siker legnagyobb ellensége. Meggyőződésem, hogy június első vasárnapján úgy kell átlépnünk otthonunk küszöbét, hogy mindent megteszünk a magyar sikerért: történelmi esély nyílik ugyanis arra, hogy Szatmárnémeti és Szatmár megye korábbi veszteségét együttes erővel kitöröljük a köztudatból.

De ezt csak úgy érhetjük el, ha nagyon sokan vagyunk és ugyanarra a felkészült csapatra szavazunk, amely képes lendületet adni a városnak és a megyének, képes megvédeni a magyarságot a támadásoktól, megteremteni biztonságát az önkormányzatban. A partiumi magyarok többsége tudja, hogy hibái ellenére is az RMDSZ az egyetlen felelős politikai szervezet, amely mögött jelentős eredmények állnak. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy Kovács Jenő polgármester európai szintű várost varázsolt Nagykárolyból, és évről évre jobb a városban élni, büszkeség nagykárolyinak lenni.

Nem mondhatjuk el ugyanezt Szatmárnémetiről, ahol immár 4 éve nem titok az, hogy Illyés Gyula polgármestersége után Dorel Coica regnálása visszahúzta a várost, amelynek magyar szellemisége is háttérbe szorult. És nem mondható el Szatmár megyéről sem, ahol szintén lelassult a fejlődés. Milyen esélyekkel indul Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, az RMDSZ polgármesterjelöltje?

Szatmárnémeti fejlődését egyértelműen megtörte az elmúlt 4 év. Megtörte a dilettáns városvezetés, a sokat ígérő, de keveset teljesítő polgármester ténykedése. Ma Szatmáron nem jó magyarnak lenni, de a város polgárának lenni sem jó. Kereskényi Gábor dinamikus jelölt, akinek nagy erénye az, hogy képes volt tanulni korábbi hibáiból, elkötelezetten és koncepciózusan készül arra, hogy Szatmárnémetit a fejlődés útjára visszavezesse. Egyre többen állnak mellé, románok is, és őt támogatja a németek politikai szervezete is. Ezért arra bátorítom közösségünket, hogy szavazzon a változásra, a város békés fejlődésére, azaz Kereskényi Gáborra.

Június 5-én a települések magyar önkormányzati jelenlétének megerősítése mellett Szatmár megye vezetésének visszaszerzése is tét. Mennyire lehetünk bizakodók?

Az új választási törvény nagy esélyt ad nekünk arra, hogy visszaszerezzük a megye vezetését, hiszen idén a megyei tanácsosok maguk közül választanak elnököt. Ezért nekünk az a dolgunk, hogy a polgármesterjelölt és a helyi tanácsosi lista támogatása mellett minél több szavazatot adjunk le az RMDSZ megyei listájára. Több szavazat több tanácsost jelent és nagyobb erőt a megyei tanácselnök személyére vonatkozó döntésben. Dicséretesnek tartom, hogy Szatmár megyében ismét sikerült elérnünk, hogy a magyarok és a németek összefogjanak, és - tudomásom szerint - már a románok közül is egyre többen jelzik, hogy a Pataki Csaba vezette RMDSZ-es csapatot támogatják. Én ezt természetesnek is tartom, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy kik azok, akik nem vesznek el a steril politikai vitákban, hanem az élhető és fejlődő Szatmár megyéért dolgoznak. Ehhez az alapos képviseleti munkához kérik a közösség támogatását június 5-én.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: