2016-05-20 15:34:00• hírek • Választási hirdetés

Kelemen: Szatmárnémetiben a biztonságot csak a változás tudja garantálni!

Kereskényi Gábor polgármester-jelöltet elkötelezett és dinamikus, Pataki Csaba megyei tanácselnök-jelöltet pedig kiegyensúlyozott, megfontolt jelöltnek nevezte péntek sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. Mindhárom személyiség arra szólította fel a szatmáriakat: június 5-én menjenek el szavazni, minél nagyobb számban!

„Szatmárnémeti fejlődése megrekedt az utóbbi négy évben, nem történt látványos előrehaladás. Ez nagyrészt a jelenlegi polgármesternek tulajdonítható, akinek szemmel látható tehetetlenségét és eredménytelenségét a megyei tanács elnöke is felerősítette saját eredménytelenségével. Mindaz, amit ma Szatmárnémetiben tapasztalhatunk, az a két vezető hihetetlen nagy performansza: az, hogy semmit nem csináltak az előző években", kezdte szatmárnémeti sajtótájékoztatóját Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök szerint Szatmár megyében mindenütt lehet példát találni arra, hogy mi minden működött sokkal jobban négy évvel korábban, és ezek a példák érvként szolgálnak arra: miért kell visszaállítani a megyében és Szatmárnémetiben az RMDSZ-es vezetést. „Épp egy hónapja mondtam itt Szatmárnémetiben, hogy az idei önkormányzati választások több tekintetben is különböznek az előzőktől. Ebben a városban és ebben a megyében 2016-ban a közösségért végzett munka kezdődhet el ismét, négy év kimaradás után" - mutatott rá Kelemen Hunor, aki szerint erre a tevékenységre a legalkalmasabbak az RMDSZ jelöltjei, Szatmárnémeti esetében pedig a legújabb felmérési ezt a tényt igazolja.

„Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármesterjelöltje az egyetlen, aki legyőzheti a jelenlegi polgármestert. Ő elkötelezett és dinamikus ember, aki nemcsak változást jelent a városnak, hanem a fejlődés biztonságát is valamennyi városlakó számára. Konkrét tervei és az emberekkel való folyamatos kapcsolattartása a biztosíték arra, hogy a város ismét fejlődési pályára kerül, be tudja hozni a négyéves lemaradást" - szögezte le az RMDSZ elnöke, aki szerint Nagykároly és polgármestere, Kovács Jenő példája is mutatja, hogy mekkorát fejlődhet egy város, ha vezetője elkötelezetten dolgozik, határozott elképzelése van a haladás irányáról. Az RMDSZ elnöke dicséretesnek és fontosnak nevezte azt, hogy a Szövetség a megyében és Szatmárnémetiben egyesítette erejét a Német Demokrata Fórummal, és egyre több román támogatója is van az RMDSZ jelöltcsapatának.

„Szatmár megyében is biztosított a fejlődés, ha Pataki Csaba fogja vezetni, aki nagyon jól ismeri a megyét, ismeri a megyei közigazgatási munkát és alprefektusként is bebizonyította, hogy kiegyensúlyozott és határozott vezető" - mondta Kelemen Hunor, és hozzátette: bízik abban, hogy a június 5-én a választók minél nagyobb számban támogatják majd a szakmaiságot és az elkötelezett fejlesztési munkát.

Kelemen Hunor Kereskényi Gábort „elkötelezett, dinamikus, a lakosság felé nyitott" embernek nevezte, akinek „koncepciója, víziója van Szatmárnémeti fejlődéséről". Pataki Csabát „türelmes, kiegyensúlyozott, megfontolt" emberként írta le a szövetségi elnök. Szerinte Patakinál kevesen ismerik jobban Szatmár megyét, az uniós pályázatokat pedig nála jobban senki!

Kereskényi Gábor képviselő, az RMDSZ szatmárnémeti polgármesterjelöltje, aki szerint a jelenlegi polgármester kétségbeesett reakciói is a Szövetség kedvező helyzetére utalnak. „Ami igazán fontos számunkra, az a szatmáriak vélekedése, hogy mit gondolnak ők a városról. Ajtóról ajtóra járunk a csapatommal és azt tapasztaljuk, hogy a fejlesztésre vonatkozó terveim tökéletesen egybeesnek azzal, amit a szatmárnémetiek gondolnak. Olyan várost akarnak, amelyben a rend és törvény uralkodik, nem a káosz és a seftelés, olyan várost, amelyben a családok nyugalma és a gyermekek biztonsága nincs veszélyben" - mutatott rá a polgármesterjelölt, aki fontosnak tekintette azt is, hogy a szatmáriak az RMDSZ-ben valódi partnert látnak, a város fejlődésének támogatóját. Kereskényi Gábor pozitívumként említette azt, hogy a jelöltek kezében egyetlen hatékony kampányeszközt hagyott meg a választási törvény: az emberekkel való közvetlen találkozást. „Ez a legjobb módja annak, hogy megtudjuk, mit gondolnak a választók, és mi magunk is elmondjuk, milyen konkrét terveink vannak" - tette hozzá.

Kereskényi határozottan kijelentette: ugyan egyes jelöltek kizárólag személyeskedésre, övön aluli ütésekre, a közhangulat mérgezésére alapozzák kampányukat, ő és az RMDSZ ebben nem hajlandó részt venni. „Ejött az ideje, hogy nevén nevezzük a dolgokat! Éppen ezért mondom, június 5-én a változás nem csak lehetséges, de kötelező is!", zárta Kereskényi.

Pataki Csaba szenátor, az RMDSZ Szatmár megyei tanácselnökjelöltje szerint az RMDSZ megalapításától fogva bebizonyította, hogy az emberek egyetlen megbízható szövetségese, az a szervezet, amelynek konkrét tervei vannak. „Szatmár megyében az utóbbi négy évben papíron maradtak azok az ígéretek, amelyeket a megye vezetősége tett a polgároknak - a terelőút megépítésétől egészen a hídépítésig" - jelentette ki Pataki Csaba, aki szerint a jelenlegi szatmárnémeti polgármester és a megyei tanácselnök közötti folyamatos, felelőtlen rivalizálásnak kárát látta a város és megye is. „Úgy viselkedtek, mint valami éretlenek! Ennek pedig Szatmárnémeti és a Szatmár megye is csak a kárát látta. A közösségnek azonban érett vezetőkre van szüksége! De nem tudom, ha valami 60 évesen még éretlen, akkor mi várható tőle a továbbiakban", utalt a szatmárnémeti polgármester nemrég betöltött életkorára a szenátor.

Pataki a tőle megszokott finom iróniával bírálta Szatmárnémeti és a Szatmár megye jelenlegi vezetőit: „Ha bárki tud 5000 eurónál nagyobb értékű uniós pályázatot, amit sikerült megnyerniük, az értesítsen. Az ivóvíz-és szennyvízhálózat bővítésére megnyert 105 millió euróból legtöbb 30 milliót tudtak elkölteni négy év alatt. Minél hamarabb el kell kezdenünk a bővítés második szakaszát. De nem úgy, ahogy most körvonalazódik, mert nem nem fogadhatom el, hogy iszapégetőt építsenek Szatmár megyében!", hangoztatta Pataki.

„A Szatmár megyei embereknek június 5-én választaniuk kell egy felelőtlen és konfliktusos csapat, illetve egy szakmailag felkészült és kiegyensúlyozott csapat között" - szögezte le Pataki Csaba, aki szerint az RMDSZ jelöltjei jelentős előnyt szereztek azáltal is, hogy közvetlen és szoros kapcsolatot tartanak fenn választóikkal. „Szatmárnémeti és Szatmár megye együtt, közösen kell fejlődjön! Nem oldhatjuk meg például a tömegközlekedés ügyét egymástól függetlenül. Szükség van egy modern buszpályaudvarra, mert a Szatmárnémetibe ingázók megérdemlik! Ott van továbbá a Szamos esete: a Szamos a barátunk kell legyen, és nem az ellenségünk, mint jelenleg", jelentette ki Pataki.

A szenátor elmondta, az RMDSZ idén 29 megyei településen indít polgármesterjelöltet és 45 településen tanácsosjelöltet. „A szatmáriak túlléptek már az etnikai kérdésen. Ők az emberre szavaznak és azt kérem, ezt tegyék június 5-én is", fordult a szavazókhoz az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltje.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: