2017-06-13 13:12:42• hírek • Agerpres.ro

Kelemen Hunor arra gyanakszík, Eugen Tomac szívott valamit

Badarságnak nevezte Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a Népi Mozgalom Párt parlamenti képviselője, Eugen Tomac keddi nyilatkozatát, miszerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke RMDSZ-es miniszterelnököt tervez jelölni Sorin Grindeanu helyére.

"Megkérdezték Tomac úrtól, mit szívott ma reggel? (...) Elég súlyos, hogy egy pártvezető ilyen badarságokat képes mondani, teljes komolysággal. (...) Amúgy az RMDSZ-tagok is pont olyan román állampolgárok, mint Tomac úr, nem kellene úgy tekintenie ránk, mint az országot fenyegető természeti katasztrófára. Ma azonban, azt hiszem, szívott valamit" - mondta a szövetségi elnök a sajtónak.

Kelemen hozzátette, az RMDSZ-t hivatalosan nem hívták meg a kormányba, és "amíg van miniszterelnök, van koalíció, és megvan a koalíciót támogató többség", fölösleges tárgyalni a témáról. "Én nyitott vagyok a párbeszédre bárkivel, de csak konkrét tények, nem pedig mindenféle találgatások alapján" - tette hozzá.

Eugen Tomac azt nyilatkozta kedden, úgy értesült képviselő kollégáitól, hogy Liviu Dragnea RMDSZ-es miniszterelnököt tervez jelölni a jelenlegi kormányfő helyére."Dragnea már a saját kollégáiban sem bízik, de akkor sem megoldás, hogy az RMDSZ berkeiből jelöljön miniszterelnököt. Konkrét névről nincs tudomásom, de tárgyalnak erről a lehetőségről, és szerintem ez rendkívül aggasztó. (...) A parlamentbeli kollégáktól értesültem erről, PSD-sek is voltak köztük. (...) Képesnek tartom erre Liviu Dragneát" - fogalmazott Tomac.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: