2009-11-06 13:06:42• hírek • Szatmár.ro

Kelemen Hunor a Szilágyságban

A romániai magyar politikai képviseletet a magyar közösség teszi erőssé, hiszen amellett, hogy meghatározza a fejlődés irányát, szavazatával felhatalmazza a közös tervek megvalósítására - mondta az RMDSZ államelnökjelöltje tegnap Szilágycsehen, ahol egy felújított városi út átadásán vett részt.

Kelemen Hunor szerint az RMDSZ kormányzati szerepvállalása alatt nem volt olyan magyarlakta település Erdélyben, ahol ne kezdődött volna el valamilyen fejlesztési munkálat. „Szilágyságban is folytatódhat, új lendületet kaphat a fejlődés, ha kormányzati pozícióból ismét beleszólhatunk az ország ügyeibe" - jelentette ki az RMDSZ államelnökjelöltje.

Mindig élmény egy olyan közösséget látni, amelynek tagjai, ha az évek során el is mentek külföldre dolgozni, mindig hazatértek, itt építettek maguknak otthont - fogalmazott Kelemen Hunor csütörtökön a Szilágy megyei Désháza magyar közösségével való találkozóján. Seres Dénes Szilágy megyei parlamenti képviselő itt kijelentette: „Désháza lakói tudják, hogy összefogással sok mindent el tudunk érni, és tudják, hogy a további fejlődés egyetlen feltétele, hogy az elkövetkezőkben is egy irányba toljuk a magyarság szekerét, összefogjunk a fontos pillanatokban."

Kelemen Hunor Désháza után Szilágyperecsenben és Varsolcon vett részt lakossági fórumon, majd Zilahon sajtótájékoztatott tartott, ezt követően pedig a város közvélemény-formálóival találkozott.


Kelemen Hunor: utat avatott Szilágycsehben
Kelemen Hunor: utat avatott Szilágycsehben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: