2009-11-10 14:03:28• hírek • Szatmár.ro

Kelemen Hunor a Magyar Televízióban

A nemzeti főadó vendége volt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség államfőjelöltje. A politikus az MTV három műsorában, a Ma Reggelben, az Átjáróban és a Kárpát Expresszben osztotta meg gondolatait a nézőkkel.

„A romániai elnökválasztáson másfélmillió magyart kívánok képviselni párt és szervezeti hovatartozás nélkül." - hangsúlyozta Kelemen Hunor, az RMDSZ államfőjelöltje az MTV Ma Reggel műsorában, s e gondolat a vele folytatott másik két beszélgetést is átszőtte.

Az Átjáró adásában Bereki Anikó mikrofonja előtt Kelemen alapos elemzést adott az elmúlt öt év, Băsescu nevével összeforrott elnöki periódusáról. Véleménye szerint az alkotmány többszörös megsértésével, a politikai instabilitással egész Románia jövője került veszélybe. Az RMDSZ ügyvezető elnöke beszélt a román társadalomban tapasztalható pozitív változásokról is, s Dél-Tirol példáján reményének adott hangot: „eljön az idő, mikor egy választásnál nem a vallási, etnikai hovatartozás, hanem a szaktudás lesz a döntő."

A Kárpát Expresszben választási programjának két alappilléréről: a romániai magyarság identitásának megőrzéséről és Románia társadalmi és alkotmányos reformjáról beszélt a politikus. „Csak egy erős Magyarország segítheti a határon túli magyarság törekvéseinek megvalósítását. - válaszolt az elnökjelölt Gál Emese műsorvezető, az anyaországi háttérrel kapcsolatos kérdésére, majd hozzátette. - A parttalan politikai viták a magyarság egységes érdekérvényesítő képességét mételyezik meg otthon, külhonban és Brüsszelben egyaránt."

A Ma Reggel adása a www.mtv.hu video tárában tekinthető meg. Az műsorok időpontjai magyar idő szerint:

Átjáró adása: november 17., kedd (m2, 11.30-m1, 14.56)

Kárpát Expressz adása: november 11., csütörtök (m1, 5.28)


Kelemen Hunor az MTV három műsorában, a Ma Reggelben, az Átjáróban és a Kárpát Expresszben osztotta meg gondolatait a nézőkkel

Kelemen Hunor az MTV három műsorában, a Ma Reggelben, az Átjáróban és a Kárpát Expresszben osztotta meg gondolatait a nézőkkel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: