2009-11-09 16:36:44• hírek • Szatmár.ro

Kelemen Hunor Aradon

Az RMDSZ javasolja, hogy az állam fordítsa a nemzeti bruttó össztermék 6%-át az egészségügyre, ne csupán 3,2%-ot, mint ahogy ez most történik, - jelentette ki aradi sajtóértekezletén Kelemen Hunor.

A szövetség államelnökjelöltje elmondta, Európa egyetlen államában sem fordítanak olyan alacsony összeget az egészségügyre, mint Romániában, annak ellenére, hogy az egészségügyi rendszer reformja az egyik legégetőbb kérdés ma a hazai közélet számára.

A Szövetség nem támogatja a Negoita-kormányt - ezt Kelemen Hunor fogalmazta meg Aradon tartott sajtóértekezletén. A Szövetség államelnökjelöltje azt mondta, az RMDSZ-nek e kérdéssel kapcsolatos végső álláspontját a Szövetségi Állandó Tanács fogadja el, tény azonban, hogy Liviu Negoita nem élvezi a parlamenti többség bizalmát, továbbra is kiállnak az általuk javasolt kormányfő, Klaus Johannis mellett.

Választási programját is ismertette Aradon tartott sajtótájékoztatóján az RMDSZ államelnökjelöltje. Kelemen Hunor itt kifejtette: a Romániában élő őshonos kisebbségek számára a kulturális autonómia biztosítaná intézményeik, hagyományaik, nyelvük fennmaradását. „Ezt tartalmazza választási programom is, mi ezt akarjuk elérni a következő néhány évben" - hangsúlyozta Kelemen Hunor, aki megköszönte azt a több mint ezer támogató aláírást is, amit a térségben élő bolgár, szlovák és szerb lakosoktól kapott.


Kelemen Hunor az aradi sajtótájékoztatón
Kelemen Hunor az aradi sajtótájékoztatón


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: