2019-12-17 14:50:51• hírek • Szatmár.ro

Kegyelem húrjain: bemutatkozik a Szegletkő együttes

Kik vagyunk? Keresztyének, Istent dicsőítő együttes vagyunk Szatmárnémetiben. Nemcsak egyénenként különbözünk, hanem felekezetileg is színesek vagyunk: az ökumené jegyében lépünk fel és a „Krisztushoz tartozni életem célja és értelme” elvet hangsúlyozzuk.

Tavaly tavasszal alakult együttesünknek a Szegletkő nevet adtuk – tulajdonképpen a Szegletkőről, az Úr Jézus Krisztusról és hatalmáról éneklünk. Ő a Szegletkő, Ő a sziklaszilárd pont, aki összetart mindent és mindenkit. Aki Rá építi életét, csak annak lesz üdvössége. Máté 21,42-ben Jézus mondja: “Sohasem olvastátok az Írásokban, hogy amelyik követ az építők megvetették, az lett a SZEGLETKŐ – az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemünk előtt?” 


Mi a célunk? Hármas célkitűzésünk van: 1. Dicsőítés hangszerrel és énekkel, népszerű keresztyén dalokat dolgozunk fel, és igyekszünk minden alkalommal bevonni a jelenlévőket is a dicsőítésben. Kinyomtatjuk vagy kivetítjük a dalokat, hogy ezáltal mindenki számára látható legyen a dal szövege és könnyebben tudjon velünk együtt énekelni. A dicsőítés megnyitja a szívet és lehozza a mennyországot a földre. Ezt követően térünk rá a második célra. 


2. Miután felkészültünk lélekben az ige befogadására, evangelizációs alkalommal folytatjuk, ahol személyes bizonyságtétellel megvalljuk Krisztusba vetett hitünket. Az együttesből ketten vagyunk lelkipásztorok, megosztjuk egymás között a szolgálatokat.


3. Van egy gyakorlati célkitűzésünk is: minden dicsőítő alkalom végén perselyes adakozásra hívjuk meg a jelenlévőket, mely összegből egy-egy szegény, nehézségekbe ütköző családon segítünk akár úgy, hogy átadjuk az összegyűlt összeget, akár úgy hogy vásárolunk a családnak ennivalót, ruházatot, gyerekeknek pelenkát, stb.  Így próbáljuk gyakorlatba ültetni a keresztyénségünket. 



Mivel jár ez a szolgálat? Sok áldozattal: időt szánunk hetente a beszélgetésekre, próbákra, a fellépésekre, de ugyanakkor nagyon áldásos szolgálat, nagy szeretettel tesszük, hisz örülünk annak, hogy segíteni tudunk, ahol erre szükség van. 


Az együttes tajai: jelen pillanatban együttesünk hat tagból tevődik össze. Falup Bernadett: vokál; Stan Tibor: vokál, zongora; Veszprémi Krisztina: elektroakusztikus gitár, ukulele, Kiss Szabolcs: basszusgitár, lelkipásztor; Bui János: kahon; Illyés Sándor: szintetizátor, lelkipásztor.


A 2019-es esztendőben több alkalommal dicsőítettünk: Magyarországon is többször: Jánkmajtison, Kölcsén. Itthon pedig: Szatmárnémetiben több alkalommal a lutheránus imaházban és a szigetlankai református templomban, Erdődön, Nagybányán, Apában, de jártunk már Bihar, Szeben és Beszterce megyékben is. Gyűjtést szerveztünk: egy családnak, akiknek leégett a lakásuk; egy 10 éves leukémiás kisfiúnak, továbbá gyűjtést szerveztünk egy négy hónapos kisfiúnak, akinek gerinc eredetű izomsorvadása van és a gyógyszer ára horribilis összegbe kerül. Folyamatban van még két gyűjtési akció, ahol szeretnénk segíteni még egy agytumoros esetnél és egy özvegy szülőnek, aki két gyereket kell, hogy felnevelnie. Januárban down-szindrómás gyerekekhez készülünk menni, együtt fogunk dicsőíteni velük és megajándékozni fogjuk őket a legnagyobb ajándékkal: magával az Úr Jézussal!


Köszönetet mondunk a Communitas Alapítványnak, hogy hangszer vásárlással támogatták együttesünket, és ezáltal hatékonyabban tudjuk végezni Istentől kapott feladatunkat!





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: