2011-03-29 14:40:46• hírek • Szatmár.ro

Kedvezőbb szerződés születhet

Két hónappal meghosszabbították a családorvosok keretszerződését, tehát június elsején kell aláírniuk az új, 2011-2012-es évre szóló szerződést. A szakemberek azt remélik, kedvezőbb szerződés születhet az elkövetkező tárgyalások nyomán.

A családorvosok az elmúlt héten kérték az érvényben lévő keretszerződés meghosszabbítását egy hónappal, ám két hónapra hosszabbították a határidőt a hatóságok.

A háziorvosok országos szövetségének elnöke szerint a családorvosok 80 százaléka nem írta volna alá az új keretszerződés jelenlegi változatát, így április elsejétől a betegek nem kaphattak volna ingyenes és ártámogatott gyógyszerrecepteket és küldőpapírokat a háziorvosi rendelőkben.

A keretszerződés időtartamának meghosszabbításával a Szatmár megyei orvosok is egyetértenek, tudtuk meg Dr. Láng Lászlótól, a szövetség alelnökétől, mert így a krízist elkerülve, júniusig vélhetően jobb szerződést dolgozhatnak ki.
A családorvosok szerint, a jelenlegi formájában ezek az előírások, a pluszköltségek, valamint a csökkenő finanszírozás csődbe vitte volna a rendelőket.

Az orvosok nem fogadták volna el a szerződés azon részét sem, amely kimondja, hogy amennyiben a családorvosok nem kötnek szerződést alaphálózati ellátásra a biztosítópénztárral, akkor azt más ágazatban dolgozó szakorvosok fogják elvégezni. A családorvosokra rótt újabb kiadások között meg kell említeni azt az 1000 lejes költséget is, melyet idéntől fizetniük kell a megyei biztosítópénztárnál engedélyük láttamozásáért, de a háziorvosi hálózat országos informatikai infrastruktúrájának költségeit is velük akarják kifizettetni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: