2018-07-31 22:11:21• hírek • mti

Kedvező helyzetben a Vidi, hátrányban a CFR

A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágói teljesen más helyzetben találják a magyar és a román bajnokot: amíg a Vidi bizakodhat a Ludogorec otthonában elért gól nélküli döntetlen után, addig a Kolozsvári CFR-nek Malmőben kellene ledolgoznia a hazai pályán elszenvedett 1-0-ás hátrányt.

A székesfehérváriak a múlt héten ugyan jónak tűnő gól nélküli döntetlent értek el a bolgár Ludogorec vendégeként, de a játék képe korántsem volt bíztató. A szerdai, felcsúti visszavágón biztosan jobb teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy a magyar bajnok egy győzelemmel kivívja a továbbjutást az esélyesebbnek tartott ellenfelével szemben, amely 2014-ben és 2016-ban a BL, míg tavaly az EL főtábláján szerepelt. A két gárda hétvégén egyaránt döntetlent játszott hazája bajnokságában, így mindkettő négy ponttal áll két fordulót követően.
 

A párharc győztese a harmadik körben a kolozsvári CFR vagy a svéd Malmö csapatával találkozik, míg a vesztes az EL-ben a bosnyák Zrinjskivel vagy a máltai Vallettával csap össze. A mostani párharc megnyerése azért rendkívül fontos, mert a továbbjutó már biztosan valamelyik kupasorozat főtáblájáért lép majd pályára, ugyanis a következő, harmadik körben alulmaradó gárdák az EL utolsó, negyedik körébe kerülnek át.


"Nem akarunk állva meghalni, tovább akarunk jutni, ehhez pedig stabilnak kell lennünk védekezésben" - fogalmazott Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője a bolgár Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtező szerdai visszavágója előtti sajtótájékoztatón. A vendégek brazil trénere hatékonyabb támadójátékot és továbbjutást vár csapatától.

 
A szerb szakvezető hangsúlyozta, hogy nekironthatnának az ellenfélnek, de akkor feltehetően kapnának két-három gólt, ami után nem lenne kérdéses a továbbjutás. Ezzel szemben továbbra is nagyon fegyelmezettek akarnak lenni és a meccs végéig maximálisan koncentrálni.
    

Marko Nikolic szerint korrekt eredményt értek el múlt héten idegenben. Hozzátette: álmodoznak a továbbjutásról, ehhez azonban javulniuk kell a védekezésből támadásba átmenetben és a labdabirtoklásban, továbbá gólt kell szerezniük.
    

A tréner rámutatott, hogy nagyon jó csapattal találkoznak, amelyet tisztelni kell és nem csak az első meccs alapján. A Ludogorecnek minőségi játékosai vannak, akik sok európai kupameccsen, többször már a csoportkörben is bizonyítottak, de a Vidi rendkívül motivált és az első meccs hibáit javítva, teltház előtt szeretne továbbjutni.
    

Marko Nikolic kérdésre válaszolva elmondta, hogy van esély a tizenegyesrúgásokra, külön nem gyakorolnak rá, de már most tudja, hogy kik rúghatják, ha sor kerülne rá.
    

A fehérvári együttes válogatott hátvédje, Fiola Attila azt mondta, hogy nehéz mérkőzésen vannak túl egy rendkívül erős csapat ellen. Úgy vélte, egyénileg erősek a bolgár csapat játékosai, de csapatszinten a Vidi jobb. A hátvéd az első találkozóhoz hasonló kompakt védekezést és csapatmunkát vár maguktól. Megjegyezte: több helyzetet kell kialakítaniuk az ellenfél kapuja előtt, mert gólra, gólokra lesz szükségük a továbbjutáshoz.
    

Paulo Autuori, a Ludogorec edzője Felcsúton, a Pancho Arénában tartott sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta: természetesen a visszavágó megnyerése a céljuk. Kínálkozó lehetőségeiket ki kell használniuk, de ez vélhetően nem lesz elég, védekezésben is jó teljesítményt kell nyújtaniuk - hangsúlyozta.
    

Megjegyezte: jó meccset remél, mert mindkét csapatnak a győzelem lesz az elsődleges célja. Kemény és szép, elöl pedig hatékony játékot kér majd futballistáitól - tette hozzá.
    

A tréner az első mérkőzésről azt mondta: megvoltak a lehetőségeik a gólszerzésre, de nem sikerült a kapuba találniuk. A Viditől bátrabb játékot várt a múlt héten, de elismerte, hogy a fehérváriak hasznos célfutballal rukkoltak elő, taktikai elképzeléseiket tökéletesen végrehajtották.
A párharc továbbjutója a BL-selejtező harmadik körében várhatóan a svéd FF Malmö gárdájával csap össze, amely az első mérkőzésen 1-0-ra nyert a román CFR otthonában, vetíti előre az MTI is.


Tény, a CFR háza táján neincs minden rendben. Az idei négy tétmérkőzésen a csapat csak két gólt szerzett (egyet ráadásul büntetőből), a Botosani elleni 1-1 után a bajnokság második fordulójában csak gól nélküli döntetlenre futotta a csapat erejéből az újonc Calarasi otthonában. Ekkor azonban már nem Edward Iordanescu ült a csapat kispadján, neki ugyanis három meccs (!) után megköszönték a munkáját. Helyét a portugál Antonio Conceicao vette át. Az 56 éves szakember 2009 és 2015-16 után harmadszor ülhet le a vasutasok kispadjára.


Mindeközben a Malmö a hétvégén 2-1-re legyőzte a Nörrkoping csapatát, bajnoki veretlensége ezzel hat meccsre duzzadt – és magabiztosan várja a visszavágót.


Bajnokok Ligája selejtező, visszavágók:
Malmö – Kolozsvári CFR 20.15 DigiSport
Vidi – Ludogorec 21.00 m4

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: