2014-07-08 13:47:51• hírek • Kovács Artúr

Kedvezményt kap, aki diákot alkalmaz

Vállalhatnak munkát a vakáció ideje alatt a diákok. Az állam kedvezményeket is biztosít a munkaadónak.

A diákmunkát szabályozó érvényben lévő törvény szerint a vakáció ideje alatt vállalhatnak munkát a diákok Romániában. Az állam adókedvezményt is biztosít a munkaadónak, ugyanis átvállalja a munkanélküli segély felének megfelelő összeg kifizetését. Ez a kedvezmény legfeljebb hatvan munkanapért járó bér kifizetésére érvényes. Ennek célja a diákmunka népszerűsítése Romániában.

A kedvezményt a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséggel kötött írásos megegyezést követően igényelheti a munkaadó az alkalmazást követő harminc napon belül. Az ehhez szükséges okmányokról és a diákmunkával kapcsolatos információkért az ügynökség székházában, a Ion Ghica utca 36 szám alatt lehet érdeklődni Szatmárnémetiben.

A Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség várja azon diákok jelentkezését is, akik nem kívánnak tovább tanulni, elmúltak 16 évesek és több mint hatvan napja nem találnak megfelelő munkahelyet. Az érintettek jelentkezhetnek az ügynökség erdődi, nagykárolyi, tasnádi és avasfelsőfalui kirendeltségében. Az adatbázisba való felvételhez szükségesek a végzett diák személyi igazolványa, tanulmányainak befejezését igazoló okmány és a munkára való alkalmasságot igazoló orvosi bizonylat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: