2008-10-01 22:05:11• hírek • Csenteri Judit

Kedvezményes gyógyszerek határok nélkül

Október 1-től a lakosság azon része, amely kedvezményes gyógyszerekben részesül, bármelyik gyógyszertárban és bármikor kiválthatják gyógyszereiket. Mindezt azért, mert a Kormány a felső határok eltörlése mellett döntött.

Nincsenek a jövőben tehát úgynevezett felső határok arra vonatkozóan, hogy az ország különböző gyógyszertáraiban mikor válthatóak ki kedvezményes áron a gyógyszerek.

Mindez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy egy betegnek mikor írnak fel egy kompenzált receptet, az illető bármilyen órában és bármelyik nap kiválthatja a gyógyszereket.

A gyógyszertárosok azonban máris úgy vélik nem lesz elég pénzalapjuk a receptek fedezésére, s arra kérik az orvosokat, szabjanak korlátozásokat. A betegek természetesen örülnek, még ha közben attól is tartanak, hogy csak egy kampányfogásról van szó.

A kedvező hírek mellett kevésbé jó hírekkel is számolhatunk. Annak eredményeként, hogy az Egészségügyi Minisztérium a kompenzált gyógyszereket 2007 áprilisi árfolyamon fizeti ki, amíg azok aktuális árfolyamon vannak külföldről behozva, a gyógyszer-értékesítők azzal fenyegetőznek, hogy nem fogják a jövőben ellátni a gyógyszertárakat külföldről importált gyógyszerekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: