2009-01-14 22:07:01• hírek • Csenteri Judit

Kedvezmény nyugdíjasoknak

Az Egészségügyi Minisztérium ígéretet tett afelől, hogy az ország kis jövedelmű nyugdíjas lakossága a jövőben olcsóbban juthat majd hozzá a gyógyszerekhez.

Mindazok a nyugdíjasok, akiknek havi jövedelme nem haladja meg a 600 lejt, 100 lejig 90 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg havi gyógyszereiket. Az eddigi kedvezmények mindössze 50 százalékban térítették meg a gyógyszerek árát.

Az új szabályozás az ország nyugdíjasainak körülbelül felét érinti majd.

„90 százalékban megtérítjük majd azoknak a gyógyszereknek az árát, amelyek az úgynevezett B listán szerepelnek. A kedvezményben azok a nyugdíjasok részesülhetnek, akiknek havi jövedelme nem több, mint 6 millió régi lej, vagyis a jelenlegi minimálbér értéke. Egy személy havonta 1 millió régi lejig élvezheti ezeknek a kedvezményeknek a támogatását.” – olvashatjuk Ion Bazac egészségügyi miniszter nyilatkozatát a realitatea.net hírportálon.

Az egyelőre nincs tisztázva, hogy ezekkel a korlátozásokkal egy-egy nyugdíjas a háziorvosnál, a receptek felírása alkalmával vagy pedig a gyógyszertárakban fog találkozni.

Az egészségügyi miniszter továbbá a jövő hét folyamán tárgyalásokat fog folytatni a gyógyszerimportőrükkel és - értékesítőkkel. Ez alkalommal azt fogja tanácsolni, hogy a gyógyszerek árát 4 lej/eurós árfolyamon számolják át egész évben.

Olcsóbban vásárolhatnak gyógyszert a kis jövedelmű nyugdíjasok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: