2011-11-30 12:51:55• hírek • Kocsis Zoltán

Kedvenc ellenfelét fogadja a Rapid

Az utolsó két csoportkörben a labdarúgó Európa-liga „leválik" a Bajnokok Ligájától, a játéknapok nem ugyanarra a hétre esnek. Ennek következtében a második számú kupasorozat mérkőzéseire szerdán és csütörtökön kerül sor, a televíziók pedig több meccset tűzhetnek képernyőikre. Az ötödik forduló első játéknapján a román együttesek közül a Rapid lép pályára. Az egyedüli, amely már biztosan nem juthat tovább.

Ennek ellenére a bukaresti vasutasok természetesen nem széttárt karokkal fogadják a C csoportban a Hapoel Tel-Avivot. Annál inkább, mert mondhatni, a Rapid kedvenc ellenfelével csaphat össze: az idei sorozatban csak az izraelieket tudták legyőzni Ovidiu Herea góljával. A másik három meccsen mind a PSV Eindhoven, mint a Legia Varsó jobbnak bizonyult a bukarestieknél. Ráadásul a vasutasok még veretlenek a Hapoel ellen. Az említett meccsen kívül még egyszer futottak össze, 2006-ban Tel-Avivban 2-2 volt a végeredmény.

Az már az előző körben eldőlt, hogy a csoportból a PSV és a Legia jut tovább, a pontos sorrendről Lengyelországban dönthetnek a felek. A Rapid és a Hapoel számára tehát semmilyen téttel nem bír a szerdai összecsapás. Az izraeliek azonban az előző fordulóban megmutatták, hogy ilyenkor is veszélyesek tudnak lenni: nagy meglepetésre 3-3-ra végeztek Eindhovenben. A Rapid színeiben ráadásul Alexa, Herea, Glauber és Rui Duarte sem hadra fogható.

Jóval nagyobb izgalmak várhatóak azonban a többi csoportban. Az A jelű kvartettben a Bölöni László edzette PAOK Szalonikit mindössze egy pont választja el üldözőitől, a Rubin Kazanytól és a Tottenhamtól. Az oroszok győzelme hazai pályán a Shamrock Rovers ellen szinte borítékolható, így aki a másik meccsen veszít Londonban, az komoly hátrányba kerülhet.

Hasonlóan kiélezett a helyzet a H csoportban, ahol a Brugge, a Braga és a Birmingham egyaránt 7 ponttal várja a folytatást. A Brugge előnybe kerülhet, ha nyerni tud az eddig egy pont szerző Maribor otthonában, míg a bragai sziklák között nagy csata várható a sorozat tavaszi döntőse és az angol Ligakupa címvédője között.

Az I jelű halálcsoportban még bárki továbbjuthat. Ráadásul amennyiben a Rennes és a Celtic Glasgow odahaza legyőzi az Udinesét illetve az Atletico Madridot, akkor minden kérdés nyitott marad az utolsó fordulóra.

A G csoportban ha a Harkov legyőzi otthon az Austria Wient, az Alkmaar pedig idegenben a Malmőt, akkor ők tovább is lépnek. A B csoportban az egyaránt nyolc pontos Standard Liege és Hannover döntetlenje együttes továbbjutást érhet abban a valószínűnek tűnő esetben, ha a Köbenhavn nem tud nyerni Poltavában.

A szerdai program:
C csoport:

Rapid - Hapoel Tel-Aviv 22.05 ProTV
Legia Varsó - PSV Eindhoven 22.05 Digi.hu

A csoport:
Rubin Kazany - Shamrock Rovers 19.00
Malmö - Alkmaar 22.05

B csoport:
Standard Liege - Hannover 22.05 DigiPlus.hu, Dolce2
Vorskla Poltava - Köbenhavn 22.05

G csoport:
Metaliszt Harkiv - Austria Wien 20.00
Malmö - AZ Alkmaar 20.00

H csoport:
Braga - Birmingham 20.00 DigiPlus.hu
Maribor - Brugge 20.00

I csoport:
Rennes - Udinese 20.00
Celtic Glasgow - Atletico Madrid 20.00 Digi.hu, Dolce

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: