2011-06-20 16:31:02• hírek • Szatmár.ro

Tovább folytatódik az érettségi

Hétfőn, június 20-án az idegen nyelv szóbelikkel folytatódott a 2010/2011-es tanév érettségi sorozata.

Szatmár megyében közel 3500 végzős, köztük hétszáz magyar tagozatos fiatal idegen nyelv tudását mérik fel június 20-22. között. Az idegen nyelv szóbeli érettségi úgy történik most is, mint tavaly. Ismeretlen szöveget kapnak a maturandusok, szövegértési kérdésekre kell majd válaszolniuk. Hétfőn, az első, szövegértési részre mintegy húsz percük volt a vizsgázóknak, majd egy szünetet követően kétórás írásbeli rész következett. Kedden és szerdán pedig a szóbeli rész következik: tételt húznak a fiatalok, amelyen három kérdés szerepel - ebből vizsgáznak.

Ezen a vizsgán jegyet nem, csak minősítést kapnak a végzősök, attól függően, hogy alap-, közép-, vagy felsőfokon teljesítenek. Eddig egyébként a vizsgán megjelent tanulók sikerrel vették az akadályokat.

A román nyelv és irodalom írásbeli vizsgát június 27-én szervezik meg, 28-án az anyanyelv és irodalom írásbeli következik, majd 29-én a profilnak megfelelő tantárgyból írnak dolgozatot a diákok. Július 1-én a választott tantárgyból vizsgáznak a végzősök. 
Az elsõ eredményeket július 4-én teszik ki, ezt követően a jegyükkel elégedetlenek óvást nyújthatnak be, a végleges eredményeket pedig július 8-án függesztik ki.


Érettségiző diákok
Érettségiző diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: