2011-06-28 15:57:41• hírek • Szatmár.ro

Kedden volt a magyar írásbeli

Kedden a magyar nyelv- és irodalom írásbelivel folytatódott az érettségi vizsgasorozat.

Kedden reggel magyarból és németből érettségiztek a Szatmár megyei végzősök. Ezúttal is felhívták az érettségizők figyelmét arra, hogy aki személyi igazolványon és írószeren kívül más eszközt is bevisz a terembe, kizárhatják a vizsgáról, így pótérettségiznie kell. Az előző írásbelin, egyébként több mint kétszáz romániai végzőst zártak ki Románia szerte - Szatmár megyében azonban nem történt ilyen eset.

A hétfői dolgozatíráson 663 diák jelent meg, 620-an magyarból, 43-an pedig németből írtak dolgozatot.
A diákoknak most is három óra állt a rendelkezésükre a tételek kidolgozására. Az első tétel versértelmezés volt a megadott szempontok szerint. Petőfi Sándor „Reszket a bokor, mert..." című szerelmes versének elemzése nem okozhatott gondot a diákoknak. A második, kommunikációs tétel egy internetes szöveg volt a néphagyományokról. Ezen típusú tétel lényege, hogy felmérje a diákok tájékozódási készségét a különböző szövegtípusokban.

A harmadik tétel szövegalkotás volt: „A novella műfaji változatai a 20. században" címmel egy szabadon választott novellát kellett elemezniük az érettségizőknek. Szerdán a szaknak megfelelő tantárgyból vizsgáznak a diákok, vagyis matematikából, történelemből vagy földrajzból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: