2019-09-16 05:43:01• hírek • Bede Emőke

Kedden nyitják meg Muhi Sándor grafikusművész visszatekintő tárlatát

szeptember 17

Szeptember 17-én, azaz kedden, 14 órakor a szatmári Művészeti Múzeumban nyitják meg Muhi Sándor visszatekintő tárlatát, mely az elmúlt 50 év képzőművészeti tevékenységének esszenciáját hivatott a közönség elé tárni. Az eseményre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Muhi Sándor grafikusművész, a Román Képzőművészek Szövetsége és a Barabás Miklós Céh tagja, műkritikus, tanár, a Sugárút folyóirat és világhálós oldalak szerkesztője rendszeresen közöl cikkeket, írásokat a Szamos és Magiszter folyóiratokban, a Szatmári Friss Újságban. Két évtizede tanít a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatán, tagja az RMPSZ Tudományos Tanácsának, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottságnak, a Román Képzőművészek Szövetsége Szatmári Fiókjának vezetőségi tagja.


Az elmúlt években egyéni és csoportos kiállításokkal jelentkezett megyei, országos és külföldi tárlatokon, plakátterveket, könyvborítókat tervez, könyveket, helyi és központi folyóiratokat illusztrált alkotásai reprodukcióival. Alkotásai megtalálhatók szatmári, nagykárolyi, székelykeresztúri múzeumokban, hazai és külföldi magángyűjteményekben.


Munkásságát számos díjjal jutalmazták már, melyek közül mindenképp érdemes kiemelni az Ezüstgyopár-díjat (2003), az Apáczai-díjat (ezüst és arany fokozat, 2004, 2010, 2016), a dr. Scheffler János-díjat (2004), a a Gheorge Lazar Diplomát (első osztály, 2007), a Hejcéért címet (2010), illetve a nemrégiben átadott Bocskai-díjat is.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: